Επιμένει η «γαλάζια» Ζάγκα: Για ποιο λόγο ορισμένοι δεν θέλουν να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα; (Ηχητικό)

Επιμένει η «γαλάζια» Ζάγκα: Για ποιο λόγο ορισμένοι δεν θέλουν να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα; (Ηχητικό)

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, που είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις της για τον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα το πρωί της Τετάρτης όταν έκανε λόγο για «επίσημο παρακράτος» ενώ όταν της επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει αναφορά στο πρόγραμμα της ΝΔ για μείωση του ΕΦΚ, σχολίασε: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη».

Δείτε επίσης: «Καρφιά» γαλάζιας υποψήφιας κατά Μητσοτάκη για τον ΕΦΚ: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα» (Video)

Ωστόσο, σε νεότερη συνέντευξή της την Τετάρτη, αφού ξεκαθάρισε πως είναι Νέα Δημοκρατία και «δεν αλλάζει», υπεραμύνθηκε των πρότερων ισχυρισμών της για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ενώ, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην επιδοματική πολιτική Μητσοτάκη, σημείωσε: «Αν μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, θα έρθει κατευθείαν στο τιμολόγιο, όπως συνέβη κάποτε με τα πετρελαιοκίνητα. Θυμάστε που ήμουν πρώτη που είπα μπράβο;» και συνέχισε: «Το παίρναμε μειωμένο το τιμολόγιο. Γιατί λοιπόν ορισμένοι κύριοι δεν θέλουν να γίνει αυτό; Να το ξανασκεφτούν».

Επίσης, υποστήριξε πως παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

Μαρία Ζάγκα: Για ποιο λόγο δεν θέλουν να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα;

«Όλα αυτά τα χρόνια, η γραμμή μου σαν συνδικαλίστρια είναι η ίδια. Είναι; Είναι. Πάντα υποστήριζα με πάθος τον καταναλωτή. Ο στόχος μου είναι να έχουμε σωστό καύσιμο σε ποιότητα ποσότητα και σε καλή τιμή. Το καύσιμο είναι ακριβό. Το 60% της τιμής είναι ειδικός φόρος αλλά και ΦΠΑ», είπε.

«Εγώ δεν αλλάζω… Το όραμά μου, με το οποίο κατεβαίνω είναι να προσπαθήσω μπω στο Ενέργειας και να κάνω δουλειά», είπε μεταξύ άλλων.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει show και φασαρία, θα βρίσκει πάντα δικαιολογίες. Δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το κινητό μου και να μου λένε “μπράβο ρε Ζάγκα”. Από την πολιτική μας λείπει το ήθος και η συνέπεια», πρόσθεσε.

«Ήξερε το κόμμα ξέρει ποια είναι η Μαρία Ζάγκα, αφού είμαι παιδί της. Εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία που για μένα σημαίνει «λαική δεξιά» , αλλιώς θα ήμουν στρατιωτάκι και θα πήγαινα στη Χρυσή Αυγή», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Αν αλλάξω το πρόσωπό μου θα με θέλατε; Δεν είμαι της κωλοτούμπας, είμαι μια γυναίκα, να σας πω, μικρασιάτισσα και έχω μάθει να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, η επιχείρησή μου είναι πάτριο έδαφος για μένα».

Επίσης, σημείωσε: «Έχουμε γεμίσει επιδόματα, έτσι δεν είναι; Προσπαθεί η κυβέρνηση να βοηθήσει τον κόσμο με επιδόματα, τα οποία επιδόματα η κυβέρνηση τα παίρνει από τις εισπράξεις. Από Ειδικούς Φόρους κτλ».

Είπε ακόμα: «Σαν κλάδος, το έχουμε κάνει και πρόταση: «Αν μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, θα έρθει κατευθείαν στο τιμολόγιο, όπως συνέβη κάποτε με τα πετρελαιοκίνητα. Θυμάστε που ήμουν πρώτη που είπα μπράβο;» και συνέχισε: «Το παίρναμε μειωμένο το τιμολόγιο. Γιατί λοιπόν ορισμένοι κύριοι δεν θέλουν να γίνει αυτό; Να το ξανασκεφτούν».

Εν συνεχεία υποστήριξε: «Τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο είναι θετικά, είναι “μπράβο που ένας τέτοιος άνθρωπος να μπει στη Βουλή”. Ο κόσμος περιμένει να μπουν νέα πρόσωπα στη Βουλή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter