Επιμένει ο Κοντοζαμάνης: Δεν υπήρχε ασθενής που να χρειάστηκε ΜΕΘ και έμεινε εκτός

Την ώρα που μέλη του υγειονομικού προσωπικού μιλούν δημόσια για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εκτός ΜΕΘ στο δεύτερο σφοδρό κύμα της πανδημίας που χτύπησε την Βόρειο Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ Κοντοζαμάνης επιμένει οτι δεν υπήρχε κανένας συμπολιτης μας που να χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και έμεινε εκτός.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτημα του Documento στην ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών το οποίο δεν προβλήθηκε από την ΕΡΤ και αφορούσε στα όσα αποκαλυπτικά είπε σε συνέντευξη του στο Kontra ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ Καπραβέλος αναφορικά με τις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω ελλείψεων ο κ Κοντοζαμάνης επιμένει.

Δείτε επίσης: Αυτή ήταν η ερώτηση του Documento στην ενημέρωση του Υπ .Υγείας που δεν έπαιξε η ΕΡΤ

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση

Documento: Κύριε Κοντοζαμάνη έχετε πει ότι «κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έμεινε εκτός μονάδος». Ωστόσο, σε συνέντευξή του ο Διευθυντής της Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» κ. Καπραβέλος, είπε κατά λέξη ότι πολλοί ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ είτε γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι εντατικής, είτε γιατί όταν έβγαιναν από εκεί, δεν υπήρχαν ΜΑΦ. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται έχασαν την ζωή τους 70 ασθενείς με Covid εντός ΜΕΘ και 230 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εκτός ΜΕΘ, και αυτοί οι άνθρωποι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν ήταν τελικού σταδίου που δεν είχαν καμία προοπτική». Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη Καπραβέλου: Πεθαίνουν άνθρωποι από έλλειψη ΜΕΘ και ΜΑΦ (Video)

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Φυσικά και ισχύει αυτό που έχω πει. Δεν γνωρίζω τη δήλωση του συγκεκριμένου κυρίου. Γνωρίζω, όμως, ότι ειδικά την περίοδο του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια, όλο το υγειονομικό προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες νοσηλείας και να αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο κ. Κοντοζαμάνης στις 8 Ιανουαρίου στην καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών είχε πει χαρακτηριστηκά ότι "την περίοδο αυτή που διανύουμε της πανδημίας, από την αρχή της πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έμεινε εκτός μονάδος".

"Δεν τους διαψεύδω εγώ, τους διαψεύδουν τα στοιχεία" είπε σε συνέντευξη του στο Contra ο κ.Καπραβέλος που έζησε μαζί με όλους τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας .

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της ΜΕΘ είπε οτι “πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ είτε γιατι δεν έβρισκαν ΜΕΘ είτε γιατί όταν έβγαιναν από τις ΜΕΘ και δεν είχαν Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας,στο νοσοκομείο μας είχαμε 70 ασθενείς που έχασαν την ζωή τους μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 230 ασθενείς εκτός και αυτοί δεν ήταν τελικού σταδίου που δεν είχαν καμία προοπτική” εξηγώντας οτι αυτό συνέβη λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού “η θνητότητα και η νοσηρότητα από την στιγμή που δεν έχει δίπλα σου εξειδικευμένο προσωπικό και δεν έχει και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είναι αυξημένη” είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη την συνέντευξη

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.