Επισήμως η ΝΔ αρνείται και πάλι το debate Μητσοτάκη – Τσίπρα

Επισήμως η ΝΔ αρνείται και πάλι το debate Μητσοτάκη – Τσίπρα

Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία «το βάζει στα πόδια» αρνούμενη μια τηλεοπτική συνάντηση face to face Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών. 

Η εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7, και ερωτώμενη εάν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate, ενόψει το Ευρωεκλογών, απάντησε αρνητικά.

Όπως είπε, γίνεται ήδη δημόσιος διάλογος με παρεμβάσεις και δεν κρίνεται απαραίτητο ένα debate μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρόσθεσε, ότι θα μπορούσε να γίνει debate, εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Αλλά και στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε σήμερα την τοποθέτησή του ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει σε face-to-face τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Αλ. Τσίπρα. «Debate δεν θέλατε; Αυτό θα γίνει στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Την πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας, χθες μεγάλη Δευτέρα στη μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video) κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ σε τηλεοπτική μονομαχία.

Διαβάστε ακόμα: Δραπετεύει και πάλι από το debate ο Μητσοτάκης με πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος στην τηλεθέαση και πρόσθεσε ότι εάν θέλει να αποκτήσει μεγάλη τηλεθέαση «να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι κι εγώ εκεί, να αντιπαρατεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς σημειώσεις, χωρίς υποβολείς, για την οικονομία, την Ευρώπη, τα εθνικά θέματα».

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης έχει αρνηθεί και στο παρελθόν ανάλογες προτάσεις.

Πιο πρόσφατη ήταν η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας για debate με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter