Την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ζητούν φεμινιστικές και γυναικείες οργανώσεις

Την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ζητούν φεμινιστικές και γυναικείες οργανώσεις

Το αίτημα για καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα και την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, παράλληλα με ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού της γυναικείας οντότητας και προστασίας των παιδιών απευθύνουν φεμινιστικές και γυναικείες οργανώσεις με επιστολή τους προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, στο φόντο των πρόσφατων γυναικοκτονιών που έχουν συγκλονίσει τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ στο Περιστέρι: Ασφυκτικός ο θάνατος της 17χρονης – Οι μώλωπες στο σώμα που μαρτυρούν πάλη

Ειδικότερα, την επιστολή υπογράφουν οι οργανώσεις: Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά Της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η φωνή της», Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.), Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ), ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων, Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece, Σύλλογος εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου» και Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Η ανελέητη σφαγιαστική βία κατά των γυναικών που εκδηλώνεται με έξαρση της τελευταίες ημέρες, μας δίνει το δικαίωμα μεσούντος του θέρους και με τον Αύγουστο μήνα γενικευμένων διακοπών, να  σας απευθυνθούμε επικαλούμενες την πολιτική και προσωπική σας ευαισθησία και να ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου όχι μόνο ένα μήνυμα σεβασμού της γυναικείας οντότητας και προστασίας των παιδιών να ακουμπήσει τις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να δρομολογηθούν επείγοντα μέτρα πρόληψης και αναχαίτισης του κακού.

Επείγει να τεθούν σε εφαρμογή ΟΛΑ τα μέτρα προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (Ν. 4531/2018) όπως, για παράδειγμα, το Άρ. 52, με βάση το οποίο οι Αρχές θα μπορούσαν να διατάσσουν την άμεση απομάκρυνση του δράστη από την οικογενειακή εστία και να του απαγορεύουν την προσέγγιση της οικίας και/ή των θυμάτων.

Δε θα κουραστούμε να επιμένουμε πως η αναγνώριση στον ποινικό κώδικα του εγκλήματος εις βάρος των γυναικών ως «Γυναικοκτονία», αποτελεί και με το υπόδειγμα ξένων κρατών ένα σοβαρό μέτρο αποτροπής.

Με τιμή,

Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά Της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η φωνή της»

Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.)

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)

ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων

Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece

Σύλλογος εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου»

Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter