Επιστροφή στα θρανία εν μέσω έξαρσης κορονοϊού και γρίπης – Τι ισχύει με τις απουσίες

Επιστροφή στα θρανία εν μέσω έξαρσης κορονοϊού και γρίπης – Τι ισχύει με τις απουσίες

Το πρώτο κουδούνι του 2023 χτύπησε σήμερα σε δεκάδες χιλιάδες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης και κορονοϊού.

Οι ειδικοί έχουν κρούσει από τις προηγούμενες ημέρες «καμπανάκι» σχετικά με την περαιτέρω εξάπλωσης του «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, κάνοντας συστάσεις για επιστροφή της χρήσης μάσκας, ενώ υπήρξαν προτάσεις ακόμη και για παράταση του ανοίγματος των σχολείων.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε κάποια επίσημη συζήτηση με τους γιατρούς όσον αφορά τη λήψη μέτρων στα σχολεία και ως εκ τούτου, οι μαθητές επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας στα θρανία τους.

Τι ισχύει για τις απουσίες

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των απουσιών για όσους νοσούν από εποχική γρίπη και λείψουν από τις σχολικές αίθουσες για διάστημα έως 5 ημερών.

Η εν λόγω απόφαση αφορά όσους μαθητές νόσησαν την περίοδο μεταξύ του περασμένου Νοεμβρίου μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, ενώ απαιτείται η προσκόμιση απαραίτητου εγγράφου από δημόσιο νοσοκομείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter