Επιτελικό μπάχαλο με τη Ρόδο να καίγεται για 8η ημέρα – Θρήνος για τους δύο πιλότους του Καναντέρ (Videos)

Επιτελικό μπάχαλο με τη Ρόδο να καίγεται για 8η ημέρα – Θρήνος για τους δύο πιλότους του Καναντέρ (Videos)

Θρήνος για τον θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ που συνετρίβη ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου. Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την απώλεια του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη. Μαίνεται για όγδοη νύχτα η φωτιά στη Ρόδο, με το επιτελικό κράτος να φανερώνει την αδυναμία αντιμετώπισης της πύρινης καταστροφής. Συνεχίζονται οι εκκλήσεις των πολιτών για ενισχύσεις στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στην πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί. Ακόμη μία δύσκολη νύχτα προμηνύεται στην Κέρκυρα, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται στον οικισμό Λούτσες.

Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κάρυστο

Η πτώση του αεροσκάφους Καναντέρ CL–215 της Πολεμικής Αεροπορίας, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια σημειώθηκε στις 14:52. Τη στιγμή τη συντριβής του Καναντέρ αποτύπωσε ο φακός της ΕΡΤ.

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών», ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο Σάββατο είχε βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών για μία ακόμη επικοινωνιακή «αυτοψία», με τις δηλώσεις και τις αβρότητές του στους πυροσβέστες να παίρνουν διαστάσεις τραγικής ειρωνείας.

Διαβάστε επίσης: Μόλις τρεις ημέρες πριν ο Μητσοτάκης παραδεχόταν πως τα καναντέρ CL-215 είναι «παλιά και βγάζουν βλάβες» (Video)

Παράλληλα, αργά το απόγευμα της Τρίτης, εντοπίστηκε νεκρός ο 41χρονος κτηνοτρόφος που αγνοείτο επί δύο εικοσιτετράωρα στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου. Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε από κλιμάκια διάσωσης από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Διαβάστε σχετικά: Κάρυστος: Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Πλατανιστό

Πύρινη κόλαση στη Ρόδο – Μάχη σε Γεννάδι και Βατί

Μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές για 8η μέρα στη Ρόδο, ενώ επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην περιοχή Μαλώνας καθώς η φωτιά πλησίασε σε απειλητικό βαθμό τα πρώτα σπίτια του χωριού. Την ίδια ώρα, στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στο Γεννάδι, αλλά και το Δημοτικό Σχολείου του χωριού, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη Ρόδο αφορούν νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Βάτι, Πλημμύρι και Λαχανιά καθώς και Γεννάδι προς ασφαλή κατεύθυνση.

Το πύρινο μέτωπο στο Γεννάδι εξαπλώθηκε με ταχείς ρυθμούς. Χαρακτηριστικά, η φωτιά διέσχισε περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ έως το Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και περισσότεροι από 3.000 εθελοντές.

Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών στο Βατί.

Δύσκολη νύχτα στην Κέρκυρα

Συνεχίζονται οι μάχες των πυροσβεστών στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί σπίτια στον οικισμό Λούτσες, ο οποίος έχει εκκενωθεί με τη φωτιά να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα.

Οι κάτοικοι δίνουν θαρραλέα μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και την Τρίτη οι φλόγες απείλησαν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απράος Καλαμάκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter