Πτώση Καναντέρ: Νεκροί οι Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης (Video)

Πτώση Καναντέρ: Νεκροί οι Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης (Video)

Η πτώση του Καναντέρ το οποίο επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου στην Εύβοια, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πληρώματός του, δύο Ιπταμένων της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, ηλικίας 34 και 27 ετών.

Πρόκειται για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετων και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. 

Η πτώση του αεροσκάφους Καναντέρ CL–215 της Πολεμικής Αεροπορίας, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια σημειώθηκε στις 14:52.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο – ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο (Photos-Video)

Καρέ καρέ η πτώση

Τη στιγμή τη συντριβής του Καναντέρ αποτύπωσε ο φακός της ΕΡΤ.

 

Δείτε επίσης: Κατέπεσε καναντέρ ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στην Κάρυστο – Αγωνία για την τύχη των πιλότων

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Πτώση Αεροσκάφους CL-215

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια» αναφέρει σε μήνυμά του μέσω του Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Εύβοια, καθώς κατέπεσε Kαναντέρ, στο σημείο που μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο.

Συγκεκριμένα, το καναντέρ έπεσε σε χαράδρα ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στην περιοχή, και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο καναντέρ CL-215, επέβαιναν δύο άτομα, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης. Το καναντερ είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter