Επίθεση κυβέρνησης – ΝΔ σε Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την καταβαράθρωση της Ελευθερίας του Τύπου

Επίθεση κυβέρνησης – ΝΔ σε Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την καταβαράθρωση της Ελευθερίας του Τύπου

Στην επιβεβαίωση πως κάθε άλλο παρά αυθόρμητη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου να μεμφθεί τη «μεθοδολογία» των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την 108η θέση στην οποία κατατάσσουν την Ελλάδα στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως προχώρησε και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας επίθεση κατά του διεθνούς δημοσιογραφικού οργανισμού, και μην παραλείποντας να στρέψει τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενο σειρά «υποθέσεων» που αφορούν τη διακυβέρνησή του, παρότι οι περισσότερες δεν έχουν καν προχωρήσει στη Δικαιοσύνη.

«Γελάνε και τα βοσκοτόπια» είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον κόλαφο της κατάταξης της χώρας μας στην 108η θέση μεταξύ 180 χωρών, και χαμηλότερα από κάθε άλλη χώρα στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση της σχετικής κατάταξης για την Ελευθερία του Τύπου των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, επιβεβαιώνοντας πως κυβέρνηση και «γαλάζιοι» ταυτίζονται στη στοχοποίηση του διεθνούς δημοσιογραφικού οργανισμού για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής τους στον Τύπο.

«Το γεγονός ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, δεν περιμένουν οι Έλληνες να το διαπιστώσει καμία ΜΚΟ, με τα δικά της κριτήρια και όταν εμπλέκει ζητήματα που διερευνώνται και τα χρησιμοποιεί επιβαρυντικά, χωρίς η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ταυτιζόμενη με την απάντηση που επεφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ερώτηση του Μηνά Κωνσταντίνου για το documentonews.gr.

 

Διαβάστε ακόμα: Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Της φταίει η μεθοδολογία των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα για την 108η θέση της Ελλάδας στην Ελευθερία του Τύπου

«Η συγκεκριμένη έκθεση έχει μία δική της μεθοδολογία. Διάβασα ότι μέρος της μεθοδολογίας είναι να αξιολογεί υποθέσεις που ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη, και που είναι ακόμα ανοιχτές. Θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό να συμπεριλαμβάνει στην αξιολόγησή της, και μάλιστα επιβαρυντικά θέματα που ελέγχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη χωρίς να έχει καταλήξει ο έλεγχος αυτός. Όπως επίσης και θέματα συνεπειών της πανδημίας στη λειτουργία του Τύπου» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου λίγη ώρα νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προχωρώντας ούτε λίγο ούτε πολύ σε υποδείξεις προς τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για το πως θα αξιολογήσουν την κατάσταση της Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, πράγμα το οποίο κάνουν εδώ και δεκαετίες.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται μετά και την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός πως το Αθηναϊκό Πρακτορείο «λογόκρινε» την είδηση στο σκέλος που αφορά της χώρα μας, μην αναφέροντας σε κανένα σημείο της θέση της Ελλάδας στη σχετική κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, πως το κρατικό πρακτορείο «φρόντισε να λογοκρίνει την είδηση, απαλείφοντας κάθε αναφορά στην Ελλάδα στο σχετικό τηλεγράφημα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει σε ντροπή της Ευρώπης τη χώρα μας με τη φίμωση κάθε δημοσιογραφικής φωνής».

Όπως και ο Γιάννης Οικονόμου, έτσι και το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «χρειάζεται απύθμενο θράσος τις ημέρες που ο Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Παππάς, βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για απόπειρα καθοδήγησης και έλεγχο μέσων μαζικής ενημέρωσης με αδιαφανείς διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ να «κουνάει το δάχτυλο» στην Κυβέρνηση για θέματα ελευθερίας του Τύπου», αναπαράγοντας στη συνέχεια σειρά παραπλανητικών σχολίων και κρίσεων ακόμα και για ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις.

«Εκτός από τα αλήστου μνήμης βοσκοτόπια, τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν για την κυκλοφορία του Documento, όπως έχει καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας, οι πολίτες θυμούνται επίσης καλά την ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, δημοσιογράφους να οδηγούνται στα κρατητήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου και μεθοδεύσεις να κλείσουν μη αρεστά ΜΜΕ» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του «γαλάζιου» κόμματος, καταλήγοντας σε μία ακόμα αναφορά-μνημείο αδιαφορίας και ανοιχτής πρόκλησης, τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

«Οι πολίτες  βλέπουν καθημερινά να ασκείται ελεύθερα κριτική  και προς κάθε κατεύθυνση, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.  Όσο για τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του, γελάνε και τα βοσκοτόπια» καταλήγει το Μοσχάτο, ανταγωνιζόμενη σε εφευρετικότητα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Κοιτάξτε, η ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας κατοχυρώνεται πλήρως συνταγματικά, και προστατεύεται από τα εντεταλμένα όργανα της ελληνικής πολιτείας. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε ζήσει ελάχιστες μέρες στην Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι προφανώς και δεν υπάρχει ζήτημα ελευθερίας ή ποιότητας του Τύπου. Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι πασιφανείς και εύκολα να τα συνειδητοποιήσει και να τα δει κανείς» ήταν η εισαγωγική αναφορά του Γ. Οικονόμου το πρωί της Τρίτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter