Επίθεση με βιτριόλι: «Πήρα την ιδέα με το βιτριόλι από εκπομπή στην τηλεόραση», είπε η κατηγορουμένη – Η σχέση της με τον Νώντα

Επίθεση με βιτριόλι: «Πήρα την ιδέα με το βιτριόλι από εκπομπή στην τηλεόραση», είπε η κατηγορουμένη – Η σχέση της με τον Νώντα

Με την απολογία της κατηγορουμένης Έφης Κακαράντζουλα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, συνεχίστηκε σήμερα και διεκόπη για τις 21 Οκτωβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου». Αυτό υποστήριξε ψυχρά, με σταθερή και σιγανή φωνή η Έφη Κακαράντζουλα κατά την απολογία της απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας.

Η κατηγορούμενη αποκάλυψε πως είχε τοποθετήσει συσκευή παρακολούθησης gps όχι μόνο στο αυτοκίνητο της Ιωάννας Παλιοσπύρου αλλά και σε αυτό του 40χρονου, χωρίς όμως να τους παρακολουθεί ταυτόχρονα, καθώς, όπως σημείωσε «ήταν διπλός κόπος. Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου. Και μου έδινε στίγμα τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα gps. Δεν παρακολουθούσα και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή είτε τον Νώντα το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε».

Εισαγγελέας: Τι ώρες την παρακολουθούσατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενη: Αργά το απόγευμα κατά τις έξι με οκτώ. Είχα πάει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Εισαγγελέας: Γιατί θέλατε να την παρακολουθήσετε στο σπίτι της;

Κατηγορούμενη: Για να δω αν είναι μαζί της ο Νώντας. Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής. Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως.

Εισαγγελέας: Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάτε την απόφαση για εκδίκηση;

Κατηγορουμένη: Ναι

Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο με μαχαίρι;

Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

Εισαγγελέας: Όταν πηγαίνατε στο σπίτι της Ιωάννας παίρνατε μέτρα προφύλαξης;

Κατηγορούμενη: Ήταν χειμώνας φορούσα μπουφάν και κασκόλ.

Η ίδια υποστήριξε πως η Ιωάννα «έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Για κανέναν λόγο. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα είπε ότι αποδεχόταν ότι θα γίνει κάποια ζημιά και πως πριν ακόμα αναζητήσει το βιτριόλι δεν είχε σκεφτεί κάποιο άλλο μέσο για να πάρει εκδίκηση. Μάλιστα επέμεινε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο επίθεσης, καθώς δεν το θεώρησε, ούτε το θεωρεί ακόμη και σήμερα, «φονικό όπλο». Ωστόσο, όπως είπε, «εκ του αποτελέσματος δεν άξιζε τίποτα».

Εισαγγελέας: Γιατί δεν της το ρίξατε τα πόδια.

Κατηγορούμενη: Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.

Εισαγγελέας:  Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;

Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου.

Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;

Κατηγορούμενη: Ναι. Στο ότι με περί έπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Για κανέναν λόγο.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;

Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν.

Πρόεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Η κατηγορούμενη χαρακτήρισε «έντιμη» την στάση της Ιωάννας ως προς τη διαγραφή του 40χρονου από το Facebook, αλλά αυτό που την οδήγησε στην επίθεση ήταν τα υπονοούμενα του 40χρονου. «Όταν ρώτησα τον Νώντα μου άφηνε υπονοούμενα. Αν δεν έμπαινε σε όλη αυτή τη διαδικασία αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε» είπε χαρακτηριστικά.

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κατηγορουμένη μίλησε για την γνωριμία της με τον Νώντα, πώς της ήρθε η ιδέα με το βιτριόλι αλλά και πώς οργάνωσε την επίθεση.

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί».

«Είδα στην τηλεόραση για το βιτριόλι»

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε σχετικά με το πως αποφάσισε να προβεί στην επίθεση με βιτριόλι.

Για την δυσκολία της να αναζητήσει το βιτριόλι

«Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο», είπε η κατηγορούμενη και συνέχισε λέγοντας: «Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε. Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Εισαγγελέας: Γιατί διάλεξε να επιτεθεί με βιτριόλι

Εισαγγελέας: Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα Χ, αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

Εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Τι ποσότητα ήταν;

Κατηγορούμενη: Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω.

«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανό απ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι», είπε χαρακτηριστικά η κατηγορούμενη.

Όσον αφορά την ημέρα της σύλληψής της, η ίδια σημείωσε: «Την θυμάμαι την ημέρα της σύλληψης μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

«Ρώτησα από ενδιαφέρον πως είναι»

«Η ξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πως είναι γιατί όπως σας είπα ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη σχέση της με τον 40χρονο και την Ιωάννα

Απαντώντας στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι «όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα”, ενώ τόνισε για τις σκέψεις της γύρω από την επίθεση: “Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα τις αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης έλεγα τι να κάνω».

Εισαγγελέας: Κάποια στιγμή εσείς αποκτάτε ένα δεσμό με τον κύριο που κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Πως και πότε αντιληφθήκατε ότι ο εν λόγω κύριος ζητούσε και κάτι άλλο εκτός από εσάς και αυτό το κάτι άλλο ο ίδιος το αρνείται. Και αυτό το κάτι άλλο όπως είπατε ήθελε να το βρει στην Ιωάννα.

Κατηγορούμενη: Το facebook δείχνει ποιος φίλος αποδέχεται το αίτημα κάποιου άλλου, βλέπω την αποδοχή ότι ο τάδε και ο τάδε είναι πλέον φίλοι. Αυτό έγινε το Νοέμβριο του 2018

Εισαγγελέας: Αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη σας;

Κατηγορουμένη: Ναι

Εισαγγελέας: Είχε γνώση όταν αποδέχθηκε τον 40χρονο;

Κατηγορουμένη: Όχι

Εισαγγελέας: Τότε γιατί λέτε ότι δεν έπρεπε να τον αποδεχθεί;

Κατηγορουμένη: Όχι, εγώ μιλάω για μετά

Εισαγγελέας: Έκανε για σας κάτι ανήθικο η Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Όχι δεν το θεώρησα ανήθικο. Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι για να τον διαγράψω.

Εισαγγελέας: Τον διέγραψε

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Αυτή η στάση της ήταν έντιμη;

Κατηγορούμενη: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Τον ίδιο τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενη: Ναι αλλά το απέφυγε αλλά δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.

Εισαγγελέας: Πριν την Ιωάννα ο ίδιος σας είχε δώσει άλλη αφορμή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;

Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα.

Εισαγγελέας: Σας είπε όμως ότι δεν έχει κάτι με αυτόν και τον διαγράφω. Γιατί συνεχίσατε;

Κατηγορούμενη: Γιατί όταν ρώτησα το Νώντα μου άφηνε υπονούμενα. Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε.

Η απολογία της κατηγορούμενης έκλεισε με την ίδια να διαβεβαιώνει ότι «η Ιωάννα δεν έχει να φοβάται τίποτα από μένα. Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους”.

«Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;»

Νωρίτερα, την ώρα που το δικαστήριο βρισκόταν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί το θέμα της κλήτευσης των μαρτύρων που ζήτησε η πολιτική αγωγή, – το οποίο και απορρίφθηκε –  η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter