Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη η δίκη – Απούσα η κατηγορούμενη – Ιωάννα: «Με την απουσία της απέδειξε ποσό ψυχρή και δειλή είναι» (Photos)

ΔΙΚΗ ΤΗΣ 37ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ (EUROKINISS/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Να διακόψει το δικαστήριο για άλλη ημέρα προκειμένου να εκδικαστούν πρώτα οι άλλες υποθέσεις του πινακίου πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας που έχει αναλάβει την υπόθεση της 35χρονης Ιωάννας η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

Η Ιωάννα έφτασε στο δικαστήριο φορώντας ειδική μάσκα στο πρόσωπο, καπέλο και επιδέσμους στα χέρια της και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους για το θάρρος και τη δύναμη ψυχής της. Ωστόσο, η κατηγορούμενη ήταν απούσα. «Προσπάθησε για άλλη μια φορά να με σκοτώσει. Με την απουσία της στη δίκη Απέδειξε ποσό ψυχρή και δειλή είναι» είπε η Ιωάννα όταν έφευγε.

Δείτε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα της δίκης – Έφτασε στο δικαστήριο με ειδική μάσκα η 35χρονη Ιωάννα (Photos)

«Η υπόθεση αυτή εξαιτίας του αριθμού των μαρτύρων και των εγγράφων λογικά θα διαρκέσει για ένα και μόνο σκοπό. Για να αποδειχθεί η αλήθεια. Εισηγούνται στο δικαστήριο ενόψει του ότι υπάρχουν άλλες δυο υποθέσεις, που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν λιγότερο από την πρώτη. Προτείνω να προτάξουμε αυτές για να ασχοληθούμε μετά με αυτή τη σημαντική υπόθεση» ειπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και ανέγνωσε το κατηγορητήριο.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε:

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο».

Ο Σ. Κεχαγιόγλου εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ετικέτες