Εργοστάσιο Κινητήρων Ford

Επιθεωρήσεις με drone (Video)

Τα Drones Διεξάγουν Επιθεωρήσεις / Ελέγχους στο εργοστάσιο κινητήρων της Ford προάγοντας την ασφάλεια των εργαζομένων.

Φανταστείτε, με μία απλή καινοτομία, από τη μία στιγμή στην άλλη, να μπορείτε να εκτελείτε μία επίπονη – αλλά απαραίτητη – εργασία στο ένα δέκατο του χρόνου από τη συνήθη διάρκεια και χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω ύψους.

Αυτό έγινε με τους εργαζόμενους της Ford, οι οποίοι τώρα χρησιμοποιούν κάμερες εγκατεστημένες σε drones για να επιθεωρούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια ανυψωτικά μηχανήματα, δίκτυα σωλήνων / αγωγών και τμήματα της οροφής στο Εργοστάσιο Κινητήρων της εταιρίας στο Dagenham (Βρετανία).

Παλιότερα, η ομάδα διεξήγαγε τέτοιες σημαντικές εργασίες συντήρησης χρησιμοποιώντας αυτόματα επεκτεινόμενες πλατφόρμες και σκαλωσιές για τον έλεγχο γερανών ανύψωσης μήκους 40 μέτρων που προορίζονται για τον βαρύ εξοπλισμό του εργοστασίου. Για την ολοκλήρωση της επιθεώρησης κάθε περιοχής απαιτούνταν 12 εργάσιμες ώρες.

Τώρα, το προσωπικό συντήρησης πατά σταθερά στο έδαφος και χειρίζεται drones εξοπλισμένα με κάμερες GoPro. Με αυτή τη μέθοδο, μπορεί να επιθεωρεί σχολαστικά κάθε περιοχή σε μόλις 12 λεπτά. Ολόκληρη η μονάδα παραγωγής μπορεί να καλυφθεί σε μία ημέρα, κατανεμημένη λαμβάνοντας υπόψη τις δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να εξασφαλίζεται η άριστη συντήρησή τους και η συμμόρφωση με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας.

«Αστειευόμασταν λέγοντας, σε στιγμές έμπνευσης, ότι ένα ρομπότ θα έκανε όλη τη δουλειά– αλλά αντί ρομπότ χρησιμοποιούμε drones» δήλωσε ο Πατ Μάνινγκ, Διευθυντής Μηχανικών Κατεργασιών στο Εργοστάσιο Κινητήρων της Ford στο Dagenham.

Στο παρελθόν, έπρεπε να σκαρφαλώνουμε σε ύψη έως 50 μέτρων για να κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους στην οροφή και τις περιοχές των μηχανικών κατεργασιών. Τώρα, μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το εργοστάσιο σε μία ημέρα και χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων λόγω εκτέλεσης εργασιών σε μεγάλο ύψος.»

Χάρη στην οικονομία χρόνου, η ομάδα στο Dagenham μπορεί να πραγματοποιεί συχνότερους ελέγχους χωρίς παύση εργασιών για να εγκαταστήσει σκαλωσιές, κάτι απαραίτητο στο παρελθόν.

Τα drones της Ford είναι επίσης ρυθμισμένα για να επιθεωρούν τις σωληνώσεις, να εντοπίζουν διαρροές και να ελέγχουν τον εξοπλισμό. Η εταιρία, αξιολογεί τώρα τη δυνατότητα χρήσης αυτής της επιτυχημένης τεχνολογίας και σε άλλες περιοχές.

Δείτε το video με την λειτουργία των drones εδώ: https://youtu.be/0Hls9PPJEiE 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.