Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Μετά τη διαγραφή Πάτση ο Μπούρας επισπεύδει τον έλεγχο και δεν λέει κουβέντα για την «ταμπακιέρα»

Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Μετά τη διαγραφή Πάτση ο Μπούρας επισπεύδει τον έλεγχο και δεν λέει κουβέντα για την «ταμπακιέρα»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, γνωστοποιώντας -μετά τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση- ότι επισπεύδεται ο έλεγχος στα πόθεν έσχες του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή. Παράλληλα, ο κ. Μπούρας δεν ψελλίζει λέξη ως προς το γιατί και το πώς αρχειοθετήθηκε η πρώτη καταγγελία κατά του Αν. Πάτση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής που έβγαλε… λάδι το 2021 τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών, σημειώνει αρχικά πως «σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεώτερα στοιχεία».

«Εν προκειμένω, κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση» προσθέτει, αποφεύγοντας όμως να διευκρινίσει γιατί δεν ελέγχθηκε το επιχειρείν του κ. Πάτση στην αλλοδαπή, αφού η κυπριακή εταιρία SIGHTGREEN LTD ήταν ανάμεσα σε αυτές που έλλειπαν από τη δήλωση πόθεν έσχες του.

Κατά τον κ. Μπούρα, η «ύπαρξη παραλείψεων» και στις επόμενες δηλώσεις του του Αν. Πάτση «βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020)», επισημαίνοντας μάλιστα πως μετά από δική του εντολή «ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και επισπεύδεται».

«Επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, ο κ. Μπούρας οφείλει να αποσαφηνίσει γιατί αρχειοθετήθηκε η πρώτη καταγγελία κατά του Αν. Πάτση, όπως επίσης ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τη συγκάλυψη της καραμπινάτης παρανομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρώτο δημοσίευσε το documentonews.gr, κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για τη διερεύνηση των νέων καταγγελιών κατά του Αν. Πάτση.

Διαβάστε επίσης

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Πάτση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter