Επιτροπή Θεσμών: Καλούνται Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος και ο πρώην πράκτορας της Μοσάντ, Ταλ Ντίλιαν

Επιτροπή Θεσμών: Καλούνται Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος και ο πρώην πράκτορας της Μοσάντ, Ταλ Ντίλιαν

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας -μετά από κοινό αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης- προκειμένου να διαλευκανθεί η πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων του επιτελικού παρακράτους.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, αποφασίστηκε η κλήση για ακρόαση του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Γρηγόρη Δημητριάδη, των εμπόρων του Predator, Γιάννης Λαβράνου και Φέλιξ Μπίτζιου, όπως επίσης του πρώην πράκτορα της Μοσάντ και ιδρυτή της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν.

Κατά τις πληροφορίες, η ΝΔ επιθυμεί να διεξαχθεί και αυτή η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για να μειώσει -όσο αυτό είναι δυνατόν- την πολιτική φθορά. Ωστόσο, αν ληφθεί ως δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι ΕΥΠ και Predator δεν έχουν καμία σχέση, τότε ποιος λόγος εθνικής ασφαλείας επιβάλλει την εν κρυπτώ ακρόαση των προαναφερθέντων προσώπων;

Κατά τις πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να θέσει ζήτημα ανοιχτής διαδικασίας, με σκοπό να ενημερωθεί η κοινωνία για το κενό ασφαλείας στις τηλεπικοινωνίες, κάτι που παραδέχτηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, απέρριψε το αίτημα ελέγχου των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, ενώ η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, προχώρησε στην εξής σοκαριστική δήλωση: «Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα».

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών με την επικίνδυνη Βλάχου: «Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα»

Επιτροπή Θεσμών: «Ομερτά» της ΝΔ στους παρόχους για να μην αποκαλυφθούν νέες παρακολουθήσεις πολιτικών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter