Επιβάτης Blue Horizon στο Documento: «Ο κόσμος φώναζε ‘φονιάδες αφήστε τον να μπει’, μας κερνούσαν καφέδες μετά»

Επιβάτης Blue Horizon στο Documento: «Ο κόσμος φώναζε ‘φονιάδες αφήστε τον να μπει’, μας κερνούσαν καφέδες μετά»

Με το μοιραίο πλοίο Blue Horizon να βρίσκεται ακόμη εν πλω προς την Κρήτη, ένας επιβάτης αφηγείται στο Documento τις στιγμές που ακολούθησαν τον τραγικό θάνατο ενός συνεπιβάτη του, όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον πνιγμό του 36χρονου: «Τον κοιτούσαν και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» (Video)

Ο επιβάτης που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα στην εφημερίδα, καταγγέλλει ότι οι επιβάτες που είδαν τη σκηνή από το κατάστρωμα του πλοίου φώναζαν στους υπαλλήλους να επιτρέψουν στον επιβάτη να επιβιβαστεί.

«Τους φώναζαν “φονιάδες, δολοφόνοι αφήστε τον να μπει”, αλλά αυτοί τον πέταξαν μέσα και δεν έκαναν τίποτα για να τον σώσουν», καταγγέλλει ο επιβάτης που μίλησε στην εφημερίδα μέσα από το πλοίο.

Όπως αναφέρει, για μία ώρα μετά το περιστατικό το πλοίο συνέχισε να ταξιδεύει, με τους εργαζόμενους να μη μιλούν για το περιστατικό, ενώ προκλήθηκε αναστάτωση καθώς όλες οι ανακοινώσεις που έγιναν σχετικά με την επιστροφή του στο λιμάνι του Πειραιά γίνονταν στα ελληνικά, με αποτέλεσμα οι ξένοι τουρίστες να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, «άρχισαν να κερνάνε τον κόσμο καφέδες, νερά και φαγητά, όλα τσάμπα, για να μη διαμαρτύρονται».

Ο επιβάτης επιβεβαίωσε δε τις μαρτυρίες συνεπιβατών του ότι ο καπετάνιος δεν επέτρεψε σε ορισμένους από αυτούς να του μιλήσουν και να καταθέσουν στον ίδιο τι είδαν να συμβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου, ωστόσο όπως εξήγησε, τα άτομα αυτά έδωσαν τελικά την κατάθεσή τους στο Λιμενικό.

Ο επιβάτης εξοργισμένος τόνισε ότι ακόμη και αν ο 36χρονος δεν είχε εισιτήριο, το πλήρωμα όφειλε να τον επιβιβάσει εφόσον είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία του απόπλου και στη συνέχεια να καλέσει το λιμενικό στο Ηράκλειο ώστε να τον παραδώσει.

Περιέγραψε μάλιστα μια ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο πλοίο καθώς όλοι οι επιβάτες βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση τα όσα είδαν με τα μάτια τους να συμβαίνουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter