Επιχείρηση απαξίωσης και υποβάθμισης της παρέμβασης Σαμαρά από την κυβέρνηση

Επιχείρηση απαξίωσης και υποβάθμισης της παρέμβασης Σαμαρά από την κυβέρνηση

Να υποβαθμίσει το γεγονός της παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τις βολές κατά της κυβέρνησης για τα ενεργειακά, τα εθνικά θέματα, την ταυτότητα του κόμματος και άλλα επιχείρησε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας την αναταραχή που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού.

«Γνωστές θέσεις, τις οποίες επανέλαβε στο πλαίσιο του εσωκομματικού διαλόγου» είναι το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου για τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή από το βήμα του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, προδίδοντας τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε ο πρωθυπουργός μετά από την παρέμβαση του προκατόχου του, όπως φάνηκε από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτηση του documentonews.gr.

Διαβάστε επίσης: Συνέδριο ΝΔ:  Ποτάμια και τσολιαδάκια πριονίζουν το κλαρί του Μητσοτάκη

Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, την οποία επιχείρησε να μετατρέψει σε ένα άτυπο «ντιμπέιτ», με στόχο να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό. Κομβικό σημείο της «απάντησής» του, ήταν η αναφορά πως «φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες» αναφορικά με το ζήτημα της ταυτότητας του κόμματος και την «μετατροπή του σε Ποτάμι», κατά τον Αντ. Σαμαρά.

Σημειώνεται πως στην ατζέντα της κριτικής του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκε ένα ευρύ κυβερνητικό πλαίσιο αποφάσεων και πολιτικών. Εκτός της ταυτότητας και του προσανατολισμού του κόμματος, στο στόχαστρο του Αντ. Σαμαρά βρέθηκε η επιδοματική πολιτική και η ανεπαρκής αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τα εθνικά θέματα, με κύρια τα ελληνοτουρκικά και το Μακεδονικό, αλλά ακόμα και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, με σοβαρές μομφές και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ακούσαμε τον πρώην πρωθυπουργό, τον κύριο Σαμαρά να ασκεί κριτική  για μία σειρά από κυβερνητικές πολιτικές. Από τα ενεργειακά και την επιδοματική πολιτική, έως τα ελληνοτουρκικά και την πολιτική κατευνασμού. Πως αξιολογεί η κυβέρνηση αυτή την κριτική. Υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση πια;» ήταν η ερώτηση που υπέβαλε το documentonews.gr στον Γιάννη Οικονόμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πασχίζει να υποβαθμίσει την ίδια την ουσία της παρέμβασης Σαμαρά, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, καταχειροκροτήθηκε, παρότι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν μεγάλο μέρος του κοινού να αφορούν «παρατηρητές» της επιρροής του.

«Τα συνέδρια ενός ανοικτού και μη συγκεντρωτικού κόμματος βασίζονται στο διάλογο. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο κύριος Σαμαράς, επανέλαβε γνωστές θέσεις του. Γι’ αυτό κάνουμε τα συνέδρια, για να κατατίθενται απόψεις, για να κατατίθεται ο αντίλογος. Για να υπάρχει σύνθεση, που δεσμεύει στο τέλος όλα τα κομματικά μέλη. Αυτό είναι ο ορισμός της δημοκρατίας» επιχείρησε να ενδυθεί το «φιλελεύθερο προσωπείο» της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και οι επιθέσεις των γαλάζιων στην αξιωματική αντιπολίτευση για πολύ λιγότερο σημαντικές παρεμβάσεις λιγότερο προβεβλημένων στελεχών της έχουν στο παρελθόν αποτελέσει «πρώτο θέμα».

«Αυτό είναι αυτονόητο για ένα ιστορικό, πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία. Το μεγαλύτερο φιλελεύθερο και κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης. Όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται. Απόψεις βεβαίως που δεν αποκλίνουν από το βασικό προσανατολισμό που έχουμε ως κόμμα για το μέλλον της πατρίδας» απάντησε ακόμα ο Γ. Οικονόμου, καταλήγοντας σε μία έμμεση αναφορά στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας επί Κυρ. Μητσοτάκη, στο πνεύμα της χθεσινής «απάντησης» του πρωθυπουργού.

«Αυτή είναι η άποψη, η φιλοσοφία, η στρατηγική αν θέλετε του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτή είναι μια στρατηγική η οποία έχει δικαιωθεί από τα πράγματα, όχι μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πετύχει αυτές τις εκλογικές επιδόσεις. Αλλά και γιατί παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο μας σήμερα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη:

Μία ακόμα θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το συνέδριο της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter