ΕΠΟ: Η έκτακτη ΓΣ αποφάσισε εκλογές το 2020 με ψήφους 55-8

ΕΠΟ: Η έκτακτη ΓΣ αποφάσισε εκλογές το 2020 με ψήφους 55-8

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ενέκρινε με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 λευκά τις απαιτούμενες αλλαγές στο Καταστατικό της ομοσπονδίας ώστε οι αρχαιρεσίες της να γίνουν μέσα στο επόμενο τετράμηνο. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και 5 Ενώσεις κατέθεσαν ένσταση και ζήτησαν να μην τροποποιηθεί το Καταστατικό, διότι, όπως ισχυρίστηκαν, η θητεία της διοίκησης Γραμμένου λήγει τον Αύγουστο του 2021 και όχι το προσεχές φθινόπωρο.

Στην ψηφοφορία που έγινε και που απαιτούνταν τα 3/4 του σώματος ώστε να εγκριθούν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού, ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του τις ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου, καθώς και τις ΠΑΕ Άρης και Λάρισα. Επίσης, υπήρξαν 3 λευκά, από την ΠΑΕ Ατρόμητος και τις ΕΠΣ Κέρκυρας και Κεφαλονιάς. Υπέρ των τροποποιήσεων του Καταστατικού ψήφισαν 55 Ενώσεις και ΠΑΕ και το αποτέλεσμα δείχνει πως στην ΕΠΟ κυριαρχεί η γραμμή της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

«Από τον Φεβρουάριο ζητήσαμε από το κ. Γεραπετρίτη την τροποποίηση του νόμου ώστε να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο. Το ίδιο κάναμε και τον Μάιο. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Ενημερώθηκα αργότερα από τον κ. Αυγενάκη ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην διεξαχθούν οι εκλογές τον Ιούλιο, συνδέοντας τις εκλογές με τις προτάσεις των διεθνών ομοσπονδιών που είναι να έρθουν. Όμως καμία σχέση δεν είχαν αυτά τα δύο και πουθενά δεν συνδέονται», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ενώ ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πέτρ Φούσεκ υποστήριξε από την πλευρά του: «Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που αφορά το αυτοδιοίκητο. Γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα το 2006, όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ επειδή δεν ήταν όλα στη θέση τους. Η Επιτροπεία δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει αυτό, ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα επανακτήσει την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, δήλωσε απογοητευμένος από τον Βαγγέλη Γραμμένο και χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΓΣ της ΕΠΟ, «τρελοκομείο».

«Το ποδόσφαιρο είναι σε μια περίοδο αυτοκαταστροφής. Ενώ η πανδημία του κορονοϊού είναι 3-4 μήνες, η πανδημία και ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο είναι δεκαετίες. Στο κορονοϊό θα βρούμε το εμβόλιο, ενώ στο ποδόσφαιρο ενώ το έχουμε εμείς εδώ με την ψήφο μας, δεν το αφήνουμε να βγει», ανέφερε ο Τζώρτζογλου, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο Κούγιας μίλησε για λαίλαπα. Λαίλαπα ήταν και για μένα. Δεν είναι ευχαριστημένος ο Κούγιας αλλά λέει στην ΕΠΟ «μείνε άλλο έναν χρόνο». Τρελοκομείο. Για αυτό το λέω. Τρελοκομείο. Με απογοήτευσε ο Γραμμένος. Με απογοήτευσε ο φίλος Βαγγέλης. Αυτή η διοίκηση να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter