ΕΠΟ: Μαδάνε και φέτος τη μαργαρίτα

ΕΠΟ: Μαδάνε και φέτος τη μαργαρίτα

Στην ΕΠΟ εδώ και αρκετές εβδομάδες ξεκίνησαν το μάδημα της μαργαρίτας μήπως… ενημερωθούν σε ποιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου της τρέχουσας περιόδου! Δεν είναι ανέκδοτο, είναι (και φέτος) η πραγματικότητα. Το παιχνίδι που θα κρίνει τον δεύτερο τη τάξει εγχώριο τίτλο έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε εφιάλτη για τους παράγοντες της ομοσπονδίας, που βάζουν διαρκώς… αυτογκόλ σε οργανωτικά θέματα.

ΕΠΟ αδειάζει ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Αγγελος Δανιήλ μιλώντας για την έδρα του τελικού ανέφερε ότι «Πανθεσσαλικό, Παγκρήτιο, Παμπελοποννησιακό είναι τα τρία υποψήφια γήπεδα. Και τα τρία γήπεδα έχουν το ίδιο ποσοστό να φιλοξενήσουν τον τελικό. Μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουμε αποφασίσει πού θα γίνει ο τελικός». Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος ρωτήθηκε για την τοποθέτηση Δανιήλ και τον «άδειασε» κανονικότατα, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για την έδρα του τελικού όταν δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα προκριθούν. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ΠΑΟΚ και Αρης έπαιζαν στην Αθήνα. Αυτό άλλαξε πέρυσι».

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, η έδρα του τελικού αγώνα Κυπέλλου συνδέεται με τις φιναλίστ. Στο άρθρο 14 της προκήρυξης αναφέρεται: «Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού αγώνα θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Αν προκριθούν ομάδες των Αθηνών, ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Αν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Αν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του τελικού αγώνα». Προς το παρόν το ΟΑΚΑ είναι κλειστό και ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξει για να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σε ό,τι αφορά το Παμπελοποννησιακό, είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου, ενώ το Παγκρήτιο πέφτει… μακριά.

Βάσει της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στα ημιτελικά, οι αντίπαλοι θα είναι οι εξής:

01 Αστέρας Τρίπολης ή Πανσερραϊκός εναντίον ΠΑΟΚ ή Βόλου και Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός εναντίον ΑΕΛ ή Ατρομήτου.

02 ΟΦΗ ή Κηφισιά εναντίον Παναιτωλικού ή Athens Kallithea και ΑΕΚ ή Αρης εναντίον Λεβαδειακού ή Νίκης Βόλου.

Στην ανάγκη του Μπέου

Επομένως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλες στον τελικό μία ομάδα της Αθήνας και μία της Θεσσαλονίκης. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την προκήρυξη, έδρα του αγώνα θα είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΠΟ έχει κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα με τον πρόεδρο του Βόλου και δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος έθεσε τους ίδιους όρους που έθετε και πέρυσι: ζητάει να αναλάβει αυτός τη διαχείριση των εισιτηρίων και στο στάδιο να βρεθούν μόνο μαθητές από τον Βόλο. Σε πρώτη φάση η ΕΠΟ δεν πήρε θέση, μόνο άκουσε τις επιθυμίες του Μπέου.

Ωστόσο η ομοσπονδία ψάχνει plan b για να μη συμβούν τα περσινά παρατράγουδα με την έδρα του τελικού. Η διοίκηση Μπαλτάκου θα αναζητήσει με μέτρο εναλλακτικές λύσεις χωρίς τις περσινές υπερβολές, όταν η έδρα του τελικού 2022-23 πέρασε από τη Ν. Υόρκη, το Λονδίνο, τη Γερμανία, την Αυστραλία, το Κατάρ, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Αλβανία προτού… προσγειωθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η διεξαγωγή του στις 24 Μαΐου μόνο σε γιορτή του ποδοσφαίρου δεν παρέπεμπε, καθώς διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών και διατέθηκαν μόνο 110 προσκλήσεις στους παράγοντες της ΕΠΟ, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που διεκδίκησαν το τρόπαιο (η Ενωση επικράτησε 2-0).

Διαβάστε επίσης: ΕΠΟ σε Super League: Εγγυηθείτε την προστασία των Ελλήνων διαιτητών

Μπαλτάκος για στημένα ματς: «Προτείνω απευθείας παραπομπή των ομάδων σε δίκη, αποβολή στον τρίτο φάκελο»

Η επαγγελματική διαιτησία και το πρότυπο της Πρέμιερ Λιγκ

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter