Έργα και ημέρες του Αυγενάκη – Τι είχε αποκαλύψει το Documento

Έργα και ημέρες του Αυγενάκη – Τι είχε αποκαλύψει το Documento

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος και συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία.

Η καταγραφή των συνομιλιών του Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη. 

Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ότι με τη σειρά τους κάνουν προσωπικά δώρα στον Αυγενάκη και στη σύζυγό του. Με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η συγκεκριμένη ομάδα, μέλη της οποίας είναι πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόροι, αστυνομικοί και φερόμενοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες που διαχειρίζονται εκατομμύρια παρότι είναι άεργοι, είχε εκβιάσει το 2013 την έμπορο χρυσού Μάρα Αναστοπούλου, η οποία όμως τους οδήγησε σε παγίδα έχοντας ενημερώσει τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ. 

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ, μέλη του κυκλώματος, είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της κ. Αναστοπούλου με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα. Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο «επιχειρηματίας» Παναγιώτης Μπαμπάμτσης. 

Διαβάστε περισσότερα: Οι συνακροάσεις που καίνε τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter