Εργατικό δυστύχημα στην Cosco: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Κουρτζίδης

Εργατικό δυστύχημα στην Cosco: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Κουρτζίδης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης, για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά, και σημειώνει πως «δεν χρήζει μόνο αμερόληπτης διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας».

«Η συγγένεια, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, του επιχειρησιακού υπεύθυνου στο χώρο που βρήκε τραγικό θάνατο εργάτης στο ΣΕΠ, καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβαση εισαγγελέα!» σημειώνει ο Πάρις Κουρτζίδης.

Δείτε επίσης: Εργατικό δυστύχημα στον Πειραιά: Καταγγελίες για συγγένεια του επιχειρησιακού υπεύθυνου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Η συγγένεια, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, του επιχειρησιακού υπεύθυνου στο χώρο που βρήκε τραγικό θάνατο εργάτης στο ΣΕΠ, καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβαση εισαγγελέα!

«Το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην προβλήτα 2, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όπου άτυχος 46χρονος εργάτης εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα μια από αυτές να τον διαμελίσει, δεν χρήζει μόνο αμερόληπτης διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας.

Ειδικά, από τη στιγμή που χάθηκε ανθρώπινη ζωή και οι προϋποθέσεις αμερόληπτης διερεύνησης τίθενται εν αμφιβόλω, καθώς ο επιχειρησιακός υπεύθυνος στο χώρο, όπου βρήκε τον τραγικό θάνατο ο εργαζόμενος, είναι εξ αίματος συγγενής του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου, καθίσταται επιβεβλημένη η αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες εργασίας. Όπως και αν λαμβάνονταν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς κι αν εφαρμόζονταν, κι αν επιτηρούνταν.

Πόσω μάλλον, όταν η επιθεώρηση μέσων χρησιμοποιούμενων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιά εμπίπτει στην αρμοδιότητα του εν λόγω υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής».

Δείτε επίσης: Eν ώρα εργασίας το εργατικό δυστύχημα στην COSCO – Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει παραπληροφόρηση από το ΑΠΕ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter