Ερντογάν: Ελλάδα και Γερμανία κρύβουν πραξικοπηματίες

Ερντογάν: Ελλάδα και Γερμανία κρύβουν πραξικοπηματίες

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε Αθήνα και Θράκη, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Ελλάδα, ότι υποθάλπει τους τρομοκράτες (σ.σ κατηγορούμενους για συμμετοχή το πραξικόπημα), οι οποίοι διέφυγαν από την Τουρκία και δεν έχουν εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

«Ορισμένοι ακόμα κρύβουν τους τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Όπως η Ελλάδα και η Γερμανία. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, υπάρχουν πάνω από δέκα στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Τι ανοησίες είναι αυτές;» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Με το τρόπο αυτό όμως ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε έτσι άλλη μια φορά, ότι δικαίως η ελληνική δικαιοσύνη αρνείται να εκδώσει όσους ζητά η Τουρκία, καθώς εκεί υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του κράτους δικαίου μιας πραγματικά ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε επίσης στις χώρες της ΕΕ, τις οποίες κατηγόρησε για φασισμό, αναφερόμενος στην απαγόρευση των προεκλογικών εκστρατειών την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα στην Τουρκία. «Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, στην ιστορία, στο παρελθόν, υπήρξαν ναζιστικές και φασιστικές εφαρμογές. Δυστυχώς, τα ίδια έχουν εφαρμοστεί και στους πολίτες μου» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Πηγή:koutipandoras.gr

Μυστικά & Documento

19/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter