Ερντογάν: Συζητήσαμε αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών

Ερντογάν: Συζητήσαμε αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών

Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των άρθρων που κρίνουν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «υποχωρήσεις» στα ελληνοτουρκικά και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον «άδειασε» ακόμη μια φορά λέγοντας ότι συζητήθηκε στη συνάντησή τους στο Βίλνιους και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα από τα Κατεχόμενα της Κύπρου, για το τι προσδοκίες υπάρχουν σχετικά με την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

«Αυτό, το συζητήσαμε ξεκάθαρα με τον κ. πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Εννοώ το θέμα της στρατιωτικοποίησης  αυτών των νησιών. ‘Αλλωστε  ο υπουργός Εξωτερικών μου μίλησε με συνομιλητή του για το θέμα, μιλάει και θα μιλήσει για αυτά» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Προκλητική επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα στην επέτειο του «Αττίλα»

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Φυσικά, αυτό το θέμα δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα, όπως ξέρετε, οι φίλοι τους στον Λευκό Οίκο και το λόμπι τους, προκαλούν συνεχώς. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρόκλησης, κατά καιρούς εμφανίστηκαν ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Εξέφρασε και την πεποίθησή του πως «θα το ξεπεράσουμε γρήγορα». Συγκεκριμένα είπε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών μας, ο κ. Χακάν, συναντά τον συνομιλητή του και οι σχέσεις του συμβούλου μου Τσαγατάϊ Κιλίτς, με τον ειδικό εκπρόσωπο του Μητσοτάκη θα κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ διαφορετική. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε γρήγορα».

Για πολλοστή φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε κάτι διαφορετικό για το περιεχόμενο των διπλωματικών συζητήσεων από αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όχι με επίσημη δήλωση, τον διαψεύδει.

Ετσι διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών είπαν ότι «ζητήματα που ανάγονται στην κυριαρχία μας ούτε ετέθησαν στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στο Βίλνιους ούτε θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο συζήτησης. Το επανέλαβε άλλωστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή».

Διαβάστε επίσης

Σε άλλη «γραμμή» ο Γεραπετρίτης στη Βουλή για ελληνοτουρκικά: «Θα γίνουν υποχωρήσεις αλλά όχι σε θέματα κυριαρχίας»

Τι συζήτησε τελικά ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν για τη Θράκη;

Σχετική έννοια η εθνική κυριαρχία για τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter