Ερρίκος Ντυνάν: Όταν ο Άδωνις ζητούσε παραιτήσεις κατ’ απαίτηση Σάλλα

Ερρίκος Ντυνάν: Όταν ο Άδωνις ζητούσε παραιτήσεις κατ’ απαίτηση Σάλλα

Τελειωμό δεν έχουν τα στοιχεία για την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Ντυνάν. Μετά τις αποκαλύψεις του Documento, σειρά έχουν αυτές για το “κρυφό μνημόνιο” που αποκάλυψαν Το Κουτί της Πανδώρας και η Αυγή, ενώ σήμερα έρχεται στο φως και άλλο έγγραφο που πιστοποιεί  την υποταγή του πρώην υπουργού Υγείας στις απαιτήσεις του Μιχάλη Σάλλα, της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει η «Αυγή», ο Άδ. Γεωργιάδης στις 15 Ιανουαρίου 2014, με έγγραφό του προς το Νοσοκομείο Ντυνάν, ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. με το αιτιολογικό ότι «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν».

Επισημαίνεται ότι η παραίτηση των μελών του Δ.Σ. ζητήθηκε από τον υπουργό για λογαριασμό του τραπεζίτη:

  • Προφανώς επειδή ο τραπεζίτης δεν είχε κανένα νόμιμο δικαίωμα να τις ζητήσει ο ίδιος.
  • Πριν υπογραφεί το περίφημο «τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας» από το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε έννομο ενδιαφέρον για να αποκτήσει την ιδιοκτησία του Νοσοκομείου Ντυνάν. Συγκεκριμένα οι παραιτήσεις ζητήθηκαν στις 15 Ιανουαρίου 2014, ενώ το «σύμφωνο» Γεωργιάδη – Τράπεζας Πειραιώς – Ντυνάν υπογράφηκε στις 28 Μαρτίου 2014, από το νέο καθ’ υπόδειξη Άδ. Γεωργιάδη Δ.Σ.

Υποτέλεια χωρίς όρια

Το ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός λειτούργησε ως επισπεύδων ενός ιδιώτη τραπεζίτη ο οποίος έως τότε ήταν απλώς ο δανειστής μιας επιχείρησης (υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε αγοράσει το δάνειο της Marfin προς το Ντυνάν). 

Ο Άδ. Γεωργιάδης στο έγγραφό του αναφέρει: “Η Τράπεζα Πειραιώς έγινε ο τελευταίος κάτοχος του δανείου που βαραίνει το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν έτσι ώστε να μπορεί και η τράπεζα να συμβάλει καθοριστικά στην αναγέννηση του νοσοκομείου.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να μου υποβληθούν το ταχύτερο δυνατό οι παραιτήσεις σας έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.

Είμαι βέβαιος ότι, επειδή και ο δικός σας γνώμονας είναι το συμφέρον του νοσοκομείου και το μέλλον του, δεν θα υπάρξει ουδεμία καθυστέρηση ως προς την υλοποίηση αυτών.

Σας ευχαριστώ προσωπικά για τη μέχρι τώρα συνεργασία σας”.

Εισηγητής και “ΗΜΙΘΕΑ”

Με την ενέργεια του τότε υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη ουσιαστικά «ξεκαθαρίστηκε» το Δ.Σ. του Ντυνάν από όσους ενδέχεται να διαφωνούσαν στην πώληση του νοσοκομείου και ξεκίνησε η διαδικασία που κατέληξε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην πώληση του νοσοκομείου στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς «ΗΜΙΘΕΑ».

Σημειώνεται ότι το διορισθέν από τον Άδ. Γεωργιάδη Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γρηγόρη Κωσταρά αποφάσισε στις 6 Ιουνίου 2014 τη μεταβίβαση του νοσοκομείου Ντυνάν. Εισηγητής για την πώληση ήταν ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης (ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που φέρεται να είναι συγγενής του Κυριάκου Μητσοτάκη), ο οποίος στη συνέχεια προσλήφθηκε σαν διευθύνων σύμβουλος της «ΗΜΙΘΕΑ»…

Όλα τα παραπάνω έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά την δήλωση του εισηγητή της εξεταστικής για την Υγεία, Σπύρου Λάππα, που χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη  ως τον πιο υποτελή πολιτικό σε τραπεζίτη που έχει δει.

Ο Σπύρος Λάππας ζήτησε να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί των μελών της διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν το 2014, ενώ χαρακτήρισε «μεθόδευση 3 υπουργών» την ιδιωτικοποίηση του Ντυνάν, υποστηρίζοντας ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος απαξίωσε το νοσοκομείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης μεθόδευσε την εκποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς και ο Μάκης Βορίδης αμνήστευσε κάθε υπεύθυνο.

Πηγή: Avgi.gr

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter