Έρχεται η νέα γενιά Hyundai i10

Έρχεται η νέα γενιά Hyundai i10

Η εταιρεία δημοσιοποίησε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τις πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς του i10, με το αυτοκίνητο να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο στον οδηγό του.

Μοντέρνος εξωτερικός σχεδιασμός

Αναδεικνύει την αντίθεση μεταξύ των μαλακών επιφανειών και των επιθετικών γραμμών. Η οροφή του είναι χαμηλωμένη κατά 20mm, το αμάξωμά του πιο πλατύ (20mm), με τους τροχούς από αλουμίνιο 16 ιντσών, να δημιουργούν αυτή την όμορφη εμφάνιση.

Η μάσκα του οχήματος είναι πιο φαρδιά, ενσωματώνοντας τα φώτα ημέρας LED, τη στιγμή που πίσω, δύο οριζόντιες πτυχώσεις χωρίζουν τις μαλακές επιφάνειες και διαπερνούν τα φωτιστικά σώματα.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 αποχρώσεις, ενώ παρέχεται η δυνατότητα διχρωμίας, με την οροφή να έχει είτε μαύρη είτε κόκκινη.

Εσωτερικά

Οι χώροι των επιβατών αναβαθμίζονται σε κατηγορία Β. Η καμπίνα είναι νεανική σε αίσθηση, κυριαρχεί το πλάτος, ενώ υπάρχει και νέος χώρος αποθήκευσης, πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Οι συνδυασμοί αποχρώσεων είναι τέσσερις και ως εκ τούτου, οι πελάτες έχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Άνετο

Στον θάλαμο επιβατών χωρούν πέντε άτομα, με τα 252 λίτρα του χώρου αποσκευών να αποτελούν έναν από τους καλύτερους αριθμούς στην κατηγορία. Ξεχωρίζουν τα δύο επίπεδα εκεί, ενώ τα αναδιπλούμενα καθίσματα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πελάτη.

Πακέτο συνδεσιμότητας

Διατίθεται μια οθόνη αφής οκτώ ιντσών και το σύστημα είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto. Υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητών, ενώ με την πλατφόρμα Connected Car, οι οδηγοί μπορούν να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος και άλλα πολλά. Επίσης, υπάρχει το Find My Car, που επιτρέπει στους οδηγούς εντοπίζουν το όχημά τους σε σημεία στάθμευσης και πρατήρια καυσίμων μεταξύ άλλων, ενώ το Hyundai LIVE Services παρέχει πληροφορίες για τον καιρό, την κυκλοφορία και άλλα.

Πακέτο ασφαλείας

Μέσω του Hyundai SmartSense διατίθενται τα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), σύστημα High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Κινητήριες μονάδες

Το νέο i10 διατίθεται με δύο κινητήρες. Έναν 3κύλινδρο MPi 1,0 λίτρου με ισχύ 67 PS και ροπή 96 Nm, καθώς και έναν 4κύλινδρο MPi 1,2 λίτρων με ισχύ 84 PS και ροπή 118 Nm. Αμφότερα τα μοτέρ συνδυάζονται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ένα αυτόματο κιβώτιο (AMT) πέντε σχέσεων.

Τα μοτέρ διαθέτουν τεχνολογία Idle Stop and Go (ISG) που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, των χαμηλότερων εκπομπών CO2 και της μεγαλύτερης απόδοσης. Σε αυτό, βοηθά και ο αεροδυναμικός συντελεστής, που μειώθηκε από 0,32 σε 0,31.

Πηγή: Hyundai

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter