Έρχεται το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης με «35άρια» – Σύσκεψη υπό το Αστεροσκοπείο για τα φαινόμενα

Έρχεται το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης με «35άρια» – Σύσκεψη υπό το Αστεροσκοπείο για τα φαινόμενα

Αλλάζει ο καιρός, καθώς από αύριο -Πέμπτη 16 Μαΐου- αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα ένα αποπνικτικό κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης μαζί με άνοδο της θερμοκρασίας σε άκρως καλοκαιρινά επίπεδα.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ελευσίνα υπό την εποπτεία του Αστεροσκοπείου, όπου τέθηκαν στο τραπέζι θέματα όπως η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, τα έντονα φαινόμενα και η κλιματική κρίση.

«Θα φτάσει τους 35 βαθμούς ο υδράργυρος»

Η έλευση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική θα φέρει μαζί και αφρικανική σκόνη, ενώ θα ανέβει η θερμοκρασία.

«Ήδη η μεταφορά σκόνης έχει ξεκινήσει από τα δυτικά και τα νότια, ωστόσο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις περιμένουμε αύριο Πέμπτη στα δυτικά και τα νότια και βαθμιαία τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα και αυτό θα διαρκέσει μέχρι περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Οι θερμοκρασίες θα ανέβουν αρκετά. Αναμένεται αύριο Πέμπτη στα δυτικά και τα νότια να πλησιάσει τους 30 βαθμούς και τις επόμενες ημέρες, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή αλλά και Δευτέρα, Τρίτη να φτάσει γύρω στους 30 βαθμούς.

Η γενική εικόνα για τα κεντρικά και τα νότια της χώρας και τοπικά θα φτάσει και τους 35 βαθμούς, Για παράδειγμα στη βόρεια Κρήτη την Παρασκευή αν ο νοτιάς είναι αρκετά ενισχυμένος τότε θα φτάσουμε τους 35, εξήγησε η μετεωρολόγος και πρόσθεσε « κυρίως στα νότια, κυρίως στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, ίσως και στη Στερεά, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές και πολύ τοπικά», αναφέρει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και έπειτα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Τι αναφέρει το Meteo για την αφρικανική σκόνη

Η παρουσία χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την περιοχή μας θα οδηγήσουν στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας κυρίως από την Πέμπτη 16/5, με μεγάλη συγκέντρωση κοντά στο έδαφος, και θα εκδηλωθούν κατά τόπους λασποβροχές στα ηπειρωτικά.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μ πάνω από τη μέση στάθμη θάλασσας, επίπεδο όπου μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών, και η συγκέντρωση της σκόνης χαμηλά στην ατμόσφαιρα όπως προβλέπονται από τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τη Δευτέρα 20/5.

Δείτε επίσης:

Δημήτρης Σταρόβας: Στην εντατική με εγκεφαλικό – Οι πρώτες πληροφορίες

Στο Τζάνειο με εγκεφαλικό ο Δημήτρης Σταρόβας

«Σας ψηφίσαμε»: Αστυνομικοί γιούχαραν άγρια τον υφυπουργό ΠΡΟΠΟ Νικολακόπουλο – Κινήθηκαν προς το μέρος του (Video)

Αναδίπλωση Ντόρας για τους «ρεμπεσκέδες»: «Δεν αναφερόμουν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Βγήκε με κανό για ψάρεμα και βρήκε σκύλο ανοιχτά της Πάρου – Απίστευτη διάσωση (Video)

Ο Πολάκης τρολάρει τον Άδωνη-Μακεδονομάχο για την κωλοτούμπα του (Video)

Θρίλερ στο Ίλιον: Μητέρα άρπαξε με μαφιόζικο τρόπο 4 ανήλικα από δομή (Video)

Μίλτος Τεντόγλου: «Οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν» – Γιατί δεν χαμογελά μετά τους αγώνες (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter