Έρχεται το ρομποταξί της Tesla – Τι ανακοίνωσε ο Μασκ

Έρχεται το ρομποταξί της Tesla – Τι ανακοίνωσε ο Μασκ

Τα αποκαλυπτήρια του ρομποταξί της Tesla αναμένονται στις 8 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Έλον Μασκ, σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Η ανάρτησή του Μασκ, ο οποίος έχει αδυναμία στα αυτόνομα οχήματα, ήταν ιδιαίτερα απλή και δεν έδινε καμία επιπλέον επεξήγηση ή λεπτομέρεια:

«Αποκαλυπτήρια ρομποταξί της Tesla στις 8/8», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του X και της SpaceX.

Ο Μασκ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς καθόλου χειριστήρια. Έχει επίσης πει ότι τα αυτοκίνητα της Tesla που είναι εξοπλισμένα με πλήρη ικανότητα αυτοοδήγησης θα γίνονται, μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού, σταδιακά όλο και καλύτερα.

Με βάση το όραμα του επιχειρηματίας, κάποια στιγμή, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να λειτουργούν ως πλήρως αυτόνομα ταξί και θα μπορούν να κερδίζουν χρήματα για τους ιδιοκτήτες τους, προσφέροντας μόνα τους υπηρεσίες ταξί.

Σημειώνεται, ότι πριν από πέντε χρόνια, τον Απρίλιο του 2019, η Tesla υποστήριξε ότι αναμένει να αρχίσει να λειτουργεί ρομποταξί μέχρι το 2020.

Τα ρομποταξί αυτά θα είχαν διάρκεια ζωής 11 χρόνια και θα μπορούσαν να διανύσουν 1,6 εκατ. χιλιόμετρα, αποφέροντας στην εταιρεία και στους ιδιοκτήτες τους κέρδη 30.000 δολαρίων κάθε χρόνο.

Ο Μασκ, ωστόσο, έπεσε έξω στις προβλέψεις του. «Η μόνη κριτική, και είναι δίκαιη, είναι ότι μερικές φορές δεν είμαι στην ώρα μου. Αλλά τα καταφέρνω και η ομάδα της Tesla τα καταφέρνει», είχε δηλώσει τον Απρίλιο του ’19.

Αυτή η δημοσίευση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απάντηση σε μια αναφορά του πρακτορείου Reuters, σχετικά με το εν λόγω project της Tesla. Συγκεκριμένα, είχε δημοσιεύσει ένα λεπτομερές αφιέρωμα που ανέφερε ότι η Tesla σκόπευε να απορρίψει το σχέδιο της για την κατασκευή ενός οχήματος χαμηλού κόστους προκειμένου να επικεντρωθεί στο ρομποταξί.

Ως απάντηση, ο Μασκ έγραψε το εξής: «Το Reuters λέει ψέματα», χωρίς να αναφέρει περεταίρω λεπτομέρειες. Μετά από λίγη ώρα, ανακοίνωσε στο X ότι το Robotaxi θα παρουσιαστεί στις 8 Αυγούστου 2024.

Διαβάστε επίσης:

Απομνημονεύματα Σόιμπλε: Τι γράφει για την ελληνική κρίση

H Frontex ερευνάται για απάτη μετά από σύμβαση με ταξιδιωτικό γραφείο

Σαντορίνη… made in China: Τα γραφικά σοκάκια και η θέα από την «καλντέρα» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter