Έρχονται τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της σύγκρουσης με τη ΝΔ για τις υποκλοπές

Έρχονται τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της σύγκρουσης με τη ΝΔ για τις υποκλοπές

Έφτασε για το ΠΑΣΟΚ η ώρα της ανακοίνωσης των υποψηφίων βουλευτών κατά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές αλλά και η χάραξη του πολιτικού πλαισίου στην πορεία προς τις κάλπες. Η Χαριλάου Τρικούπη έχει προγραμματίσει για το Σάββατο συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και για την Κυριακή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στα δυο κορυφαία πολιτικά όργανα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσουν για την εκλογική μάχη και θα επικυρώσουν με την απόφασή τους τις υποψηφιότητες για τις εθνικές κάλπες στην πλειονότητα των εκλογικών περιφερειών.

Κι όλα αυτά στον απόηχο της κοινοβουλευτικής σύγκρουσης όπως εκτυλίχθηκε με αφορμή την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει στη Βουλή κατά της κυβέρνησης της ΝΔ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ θέτει σε πολιτική προτεραιότητα να συμβάλλει στην επανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και να εγγυηθεί τις Αρχές του κράτους Δικαίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτηρίζει ένοχο για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των  υποκλοπών και πρωθυπουργό χαμηλού πολιτικού αναστήματος. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή αναφορικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και με την επιλογή αποσιώπησης της αλήθειας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ ότι  έχει μεγάλες ευθύνες για την απαξίωση και την κρίση εμπιστοσύνης στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα. Πάντως, ο  Νίκος Ανδρουλάκης στέλνει κι ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την εξής αναφορά-υπενθύμιση: «Δημοκρατική Παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν υπάρχει, κύριε Τσίπρα».

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει απευθυνόμενος  προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το βεβαρημένο ιστορικό της υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν τον αθωώνει για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων».

Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να έχει συντονιστεί με τις παρεμβάσεις των συνταγματολόγων που κινούνται στο χώρο του (Νίκος Αλιβιζάτος, Ξενοφών Κοντιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος) που, σε διαφορετικές αποχρώσεις και τόνους,  προτάσσουν ζητήματα προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου, ζητημάτων δημοκρατικής λειτουργίας  του κομματικού και πολιτικού συστήματος και εν γένει των αρχών του κράτους δικαίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θέτει το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών ως εξής: « Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία».

Διαβάστε επίσης:

Το ΠΑΣΟΚ αυτοβαπτίζεται «κεντροαριστερός πόλος» κατά ΝΔ και αστάθειας

Βενιζέλος – Διαμαντοπούλου «στα μαχαίρια» όσο το ΠΑΣΟΚ «φλέγεται» εσωκομματικά

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ζώντας με τον εφιάλτη του Ανδρέα Παπανδρέου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter