Ερυθρά Θάλασσα: 15 εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα των Χούθι κατέρριψαν οι Αμερικανοί

Ερυθρά Θάλασσα: 15 εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα των Χούθι κατέρριψαν οι Αμερικανοί

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψαν 15 εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs) που είχαν εκτοξευτεί από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Οι καταρρίψεις έγιναν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αντέδρασαν σε μία επίθεση μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν που εξαπολύθηκε μεταξύ 04:00 τα ξημερώματα και 06:30 το πρωί από “τους τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν”, όπως ανέφερε η CENTCOM σε μία ανάρτησή της στο Χ.

Τα UAVs αποτελούσαν “μία σοβαρή απειλή και των εμπορικών πλοίων, του Ναυτικού των ΗΠΑ, αλλά και των συμμαχικών πλοίων στην περιοχή”, σύμφωνα με την CENTCOM.

Δείτε επίσης – Κόλπος του Άντεν: Τρεις νεκροί από την επίθεση των Χούθι στο πλοίο True Confidence

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκε στο πλοίο True Confidence η πρώτη θανατηφόρα επίθεση των Χούθι εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας, στον Κόλπο του Άντεν, στην Ερυθρά Θάλασσα με τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες.

«Οι απώλειες ζωών και οι τραυματισμοί αμάχων ναυτικών είναι απολύτως απαράδεκτοι» τόνισαν κορυφαίες ναυτιλιακές ενώσεις. «Η συχνότητα των επιθέσεων σε εμπορικά πλοία υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να λάβουν μέτρα για να προστατευτεί η ζωή των αθώων άμαχων ναυτικών και να μπει ένα τέλος σε τέτοιες απειλές», πρόσθεσαν.

Εν τω μεταξύ, το κόστος της ασφάλισης ενός επταήμερου ταξιδιού μέσω της Ερυθράς Θάλασσας έχει αυξηθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τον Νοέμβριο.

Οι Χούθι χρησιμοποιούν προηγμένα όπλα, όπως βαλλιστικούς πυραύλους και δρόνους-καμικάζι, παρά τα πλήγματα που δέχονται, σε αντίποινα, από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις βάσεις τους στην Υεμένη, με στόχο να περιοριστεί η δυνατότητα επιθέσεων εκ μέρους τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter