Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνογαλλική διοίκηση στις επιχειρήσεις κατά των Χούθι – Τι αποκαλύπτει η «Repubblica» για τη Λάρισα

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνογαλλική διοίκηση στις επιχειρήσεις κατά των Χούθι – Τι αποκαλύπτει η «Repubblica» για τη Λάρισα
Φωτογραφία από τη υνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ και 2 Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-16, με την Γαλλική Φ/Γ FS LORRAINE στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης στις 12/4/2023. (Eurokinissi)

Νέες πληροφορίες σχετικά με την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα, έφερε στο φως η ιταλική «La Repubblica», λίγες ώρες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, τις οποίες μετέδωσε η ΕΡΤ, μιλάνε για συνδιοίκηση της επιχείρησης «Ασπίδες» στις επιχειρήσεις κατά των Χούθι μεταξύ της Αθήνας και του Παρισιού.

Οι Ιταλοί αναφέρουν, επικαλούμενοι «υψηλόβαθμη πηγή που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες», ότι το κομμάτι της επιχείρησης που αφορά την ξηρά θα ανατεθεί στην Ελλάδα, μέσω του Στρατηγείου στη Λάρισα, ενώ οι Γάλλοι θα αναλάβουν την επίβλεψη της θάλασσας.

Μάλιστα, ρόλο αναπληρωτή διοικητή θα αναλάβει η Ιταλία, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ. Η έναρξη της αποστολής, σύμφωνα με τον Ζοζέπ Μπορέλ θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Δένδιας προαναγγέλλει περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter