Ο Δένδιας προαναγγέλλει περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Δένδιας προαναγγέλλει περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα

Πρόταση για την ανάληψη της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα από την Ελλάδα προανήγγειλε μέσω Βρυξελλών ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στο πλαίσιο της άτυπους συνόδου των υπουργών Άμυνας ότι θα προσφερθεί το Στρατηγείο της Λάρισας ως κέντρο των επιχειρήσεων.

Πλην της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα, στην ατζέντα της άτυπης συνόδου περιλαμβάνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Αμείωτη η ένταση, νέοι βομβαρδισμοί ΗΠΑ – Βρετανίας κατά των Χούθι

Οι ΗΠΑ παίζουν με την φωτιά στην Ερυθρά Θάλασσα – «Πάμε κι όπου βγει» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εμπλοκή της Ελλάδας στην αντιπαράθεση Δύσης – Υεμένης με αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter