Εσωτερικούς κραδασμούς στη ΝΔ προκαλούν οι συμφωνίες με τη Βόρειο Μακεδονία

Εσωτερικούς κραδασμούς στη ΝΔ προκαλούν οι συμφωνίες με τη Βόρειο Μακεδονία

Δεν θα ψηφίσει ο Αντώνης Σαμαράς  – Ερωτηματικό για τους άλλους βουλευτές και αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας

Εσωτερικούς κραδασμούς στη ΝΔ προκαλεί η βελτίωση των σχέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας και η επικείμενη ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας, Ελλάδας Βόρειας Μακεδονίας.

Τα πράγματα για την κυβερνητική πλειοψηφία γίνονται πιο δύσκολα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει κατά την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρειο Μακεδονία να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. 

Για να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές αντιδράσεις και τις επικρίσεις το Μαξίμου θα μεταθέσει για αργότερα την ψήφιση των συμφωνιών με τα Σκόπια. 

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει τις συμφωνίες όπως άλλωστε έπραξε και με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος έχει βασίσει την πολιτική του πορεία στο Μακεδονικό έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι «δεν κάνει υποχωρήσεις σε θέματα αρχών». 

Η θέση του κ. Σαμαρά γίνεται κατανοητή από την ηγεσία του κόμματος. 

Το ερώτημα όμως είναι τι θα κάνουν οι υπόλοιποι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι οποίοι φωτογραφίζονταν στις διαδηλώσεις των «μακεδονομάχων» και κυρίως εκείνοι που είναι της επιρροής του Αντώνη Σαμαρά και από χθες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. 

Επίσης είναι ανοικτό εάν η ηγεσία θα θέσει καθαρά θέμα κομματικής πειθαρχίας ή αν θα περιοριστεί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους βουλευτές. 

Οι περισσότεροι είχαν κάνει σκληρές δηλώσεις ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις» ενώ ο Κώστας Κυρανάκης είχε δηλώσει ότι «δεν θα σεβαστούμε την Συμφωνία των Πρεσπών, θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες». 

Οι δηλώσεις αυτές είναι σε απόσταση από την επίσημη θέση του Μεγάρου Μαξίμου ότι «θα τιμήσουμε και θα τηρήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών». 

Οι βουλευτές της ΝΔ είναι μουδιασμένοι μετά την πρόσφατη επίσκεψη Ζάεφ, το εξαιρετικό κλίμα στην συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις δηλώσεις του που έμοιαζαν με «τρολάρισμα» ότι «εκπληρώνει το όνειρο του κάνοντας συμφωνίες με την κυβέρνηση της ΝΔ και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αγώνα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας».  

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις από τη ΝΔ μετά το σάλο για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική «κωλοτούμπα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στα «σχοινιά» οι «Μακεδονομάχοι» της ΝΔ με το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter