Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική «κωλοτούμπα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική «κωλοτούμπα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για γέλια και για κλάματα η κυβέρνηση την ώρα που προσπαθεί να κάνει πιο εύπεπτη τη Συμφωνία των Πρεσπών προς το «πατριωτικό» εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ουδείς βέβαια πίστεψε (σοβαρά) πως η οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη (γενικώς) ήταν αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως σε άλλες συνθήκες θα την είχε υπερψηφίσει και με τα δύο χέρια.

Ο καιροσκοπισμός ωστόσο οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη-μακεδονομάχες της να διχάσουν για να κερδίσουν εκλογικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να παραθέσει γεύμα εργασίας στον βορειομακεδόνα πρωθυπουργό για να εμβαθύνει την οικονομική συνεργασία αλλά ταυτόχρονα να μην ανεβάσει τίποτα στους επίσημους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στις επίσημες σελίδες της προεδρίας της κυβέρνησης, από τις επίσημες συναντήσεις του για να μην φανεί η απίστευτη υποκρισία, αποφεύγοντας έτσι να εξαγριώσει την ακροδεξιά πτέρυγα τα στελέχη της οποίας μάλλον έχει δέσει χειροπόδαρα με το σκάνδαλο Novartis.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης βγήκε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην «προδομένη» πατριωτική βάση με τετριμμένες ερμηνείες ότι δεν μπορούμε να μην εφαρμόζουμε τη Συμφωνία αφού έχει κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ξεχνά βέβαια εσκεμμένα να πει πως αν δεν τους αρέσει η Συμφωνία μπορεί να μην την τιμήσουν στην πράξη με διμερείς συναντήσεις και οικονομικές συνεργασίες…

Υποτίθεται πως θα μπορούσαν και να μην κόπτονται και για την έναρξη της διαδικασίας εισόδου της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.

Άγνωστο παραμένει αν πείθεται κανείς στη βάση του κόμματος, αλλά αυτή η περίπτωση που βγάζει μάτι είναι εκείνη του ακροδεξιού υπουργού που έκανε μεταγραφή από το ΛΑΟΣ, του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, φρόντισε αμέσως να υπογράψει το μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία το όνομα της οποίας προεκλογικά δεν ήθελε ούτε να εκστομίσει καν…

Σημειώνεται πως η διαδικασία ενσωμάτωσης σειράς εφαρμοστικών ρυθμίσεων, πράξεων και συνθηκών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επικύρωσή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πέρυσι, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είχε επιλογή για παράδειγμα, αν θεωρεί την συμφωνία των Πρεσπών αρνητική να μην υπογράψει ή να κωλυσιεργήσει με την υπογραφή των εφαρμοστικών συνθηκών.

Ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης φρόντισε να υπογράψει κάτω από αυτές και κάτω από το όνομα Βόρεια Μακεδονία! (φωτογραφίες)

Προεκλογικά βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης έχει πει και άλλα, όπως ότι «…αμφισβητώ ότι είναι Μακεδόνες και ότι μιλάνε τη Μακεδονική γλώσσα. Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών με υποχρεώνει να τους λέω Μακεδόνες και ότι μιλάνε Μακεδονικά. Δεν θα το δεχθώ ποτέ» στο Newsbomb της Κύπρου, ή ότι «εγώ δεν θα την πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία … να με πάτε φυλακή», τον Φεβρουάριο του 2019 στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος έλεγε μάλιστα κάποτε πως θα αποκαλεί Σκόπια τη Βόρεια Μακεδονία (Video)…

Όπως και να ‘χει δεν πρόκειται για κωλοτούμπα αλλά για ακροβατικά σε τσίρκο…

Άγνωστο βέβαια αν υπάρχει προστατευτικό δίχτυ αποκάτω.

Ο καιρός θα δείξει! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter