Εταιρεία στην Ελλάδα ίδρυσε ο αμερικανικός κολοσσός αυτοκινήτων Tesla

Εταιρεία στην Ελλάδα ίδρυσε ο αμερικανικός κολοσσός αυτοκινήτων Tesla

H Tesla προχώρησε στην ίδρυση της εταιρίας Tesla Greece. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), ιδρύθηκε η Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με τίτλο Tesla Greece, έχοντας πάρει ΑΦΜ με ημερομηνία σύστασης 22/02/2018.

Διαχειριστής είναι ο Στεφάν Βέρκμαν, οικονομικός διευθυντής της Tesla Motors στην ευρωπαϊκή δραστηριότητα της (Tesla Motors Netherlands B.V.) με έδρα την Ολλανδία. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο κύκλος εργασιών της Tesla στην Ελλάδα. Όμως οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την εταιρία να δημιουργεί το τέταρτο HUB της (στην Ευρώπη, μετά από αυτά που βρίσκονται σε Ολλανδία (δύο) και Γερμανία (ένα). Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η στελέχωση της στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D).

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla, υπάρχει αναφορά σε μελλοντική εγκατάσταση 5 σταθμών ταχείας φόρτισης στην Ελλάδα σε πέντε διαφορετικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία και Σπάρτη).

Ποια είναι η Tesla

Η Τέσλα Μότορς (Tesla Motors) είναι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον Ελον Μασκ, και η οποία σχεδιάζει, παράγει και πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013, η TESLA είχε κέρδη, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το πρώτο της όχημα ήταν το Tesla Roadster, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο. Το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας είναι το Model S, ένα πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο και ακολούθησε το Model X . Οι παγκόσμιες πωλήσεις του Model S ξεπέρασαν το ορόσημο των 100.000 αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 2014.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter