Έτσι κλείνουν οι χούλιγκαν τα ραντεβού θανάτου κάτω από τη μύτη της ΕΛΑΣ – Συγκλονιστικά βίντεο από του Ρέντη (Video)

Έτσι κλείνουν οι χούλιγκαν τα ραντεβού θανάτου κάτω από τη μύτη της ΕΛΑΣ – Συγκλονιστικά βίντεο από του Ρέντη (Video)

Τα νέα υποτιθέμενα μέτρα κατά της βίας που εξήγγειλε πριν λίγες ώρες η κυβέρνηση, πέρα από το γεγονός ότι καταδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ανικανότητα και τον πανικό της, στο να βάλει φραγμό στην ασυδοσία των οργανωμένων στρατών αλητείας που λυμαίνονται γήπεδα και πόλεις, αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την παράδοση της και μάλιστα άνευ όρων στους χούλιγκαν στους οποίους πέταξε «λευκή πετσέτα» και τους δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν εκείνοι αν θα γίνει ένα παιχνίδι ή όχι!

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο δράσης των χούλιγκανς και το πως κλείνουν «ραντεβού θανάτου» κάτω από την μύτη της ΕΛΑΣ. Τον τρόπο δράσης αυτών των ομάδων προσπάθησε να ξεδιπλώσει η ΕΡΤ σε ρεπορτάζ της μέσα από μία συγκλονιστική μαρτυρία ενός  οργανωμένου οπαδού ο οποίος περιέγραψε όχι μόνο πώς κλείνονται τα ραντεβού αλλά και πώς επιλέγονται οι τοποθεσίες και πως εξοπλίζονται με φονικά όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι  στρατοί χούλιγκαν με φονικό εξοπλισμό σε αναζήτηση θυμάτων διαφορετικού χρώματος φανέλας. Η ομάδα πάνω απ’ όλα και με κάθε κόστος, λέει αποκλειστικά στην ΕΡΤ οργανωμένος οπαδός. Προσχεδιασμένα και οργανωμένα ραντεβού από υποκινητές που μοιράζουν μαχαίρια, κοντάρια, φωτοβολίδες.

 

Επειδή έχουν στην αντίληψή τους ότι η ομάδα τους είναι όλη η ζωή και την έχουν πολύ ψηλά, θεωρούν ότι είναι μόνο αυτή και τίποτα άλλο, στήνουν αυτά τα ραντεβού και όπου βγει.

Όπως ανέφερε οπαδός μιλώντας στην ΕΡΤ: «Υπάρχουν και τα οργανωμένα ραντεβού που μιλάνε κάποιοι μεγάλοι, υπάρχουν και κάποια άλλα που προκύπτουν. Δηλαδή αν στον δρόμο σε δουν και φοράς μπλούζα άλλης ομάδας ή οτιδήποτε και αν ο άλλος είναι έτσι πιο οργανωμένος, μπορεί να πάρει εκείνη την ώρα τηλέφωνο κάποιους δικούς του και εκείνη την ώρα να γίνει το σκηνικό. Τα πιο οργανωμένα γίνονται μέσω μηνυμάτων γίνονται, μέσω τηλεφώνου, σίγουρα υπάρχει κάποια κωδικοποίηση».

Οι τοποθεσίες για τα ραντεβού, είναι συνήθως σε περιοχές που δίνονται μικρότερης σημασίας αγώνες γιατί σε αυτούς υπάρχει λιγότερη αστυνομική δύναμη.

«Εδώ γίνονται μέχρι και στα τοπικά. Όχι μόνο στις μεγάλες κατηγορίες. Και σε πολλά αθλήματα. Οι οργανωτές, τα “κεφάλια” ας πούμε της κάθε ομάδας εννοείται ότι είναι χρόνια στον κύκλο. Και όλοι αυτοί τώρα μπορεί να πιάσουν τους μικρότερους πιο νέους κτλ, να τους πάρουν με το καλό κτλ όπως γίνεται και στους συνδέσμους και να τους βάζουν σιγά σιγά να κάνουν κάποια πράγματα», δήλωσε ο οπαδός.

Η κατάθεση του 18χρόνου για τα επεισόδια στον Ρέντη

Στον ανακριτή οδηγήθηκε νωρίτερα, ο 18χρονος που φέρεται να ομολόγησε αυτός πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό.

Διαβάστε επίσης: Ρέντης: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος (Video)

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο ίδιος περιέγραψε στην ομολογία του πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια. Υποστηρίζει πως του εξήγησαν μέχρι και τον τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον Ρέντη

Βίντεο – ντοκουμέντο λίγες στιγμές μετά την επίθεση εις βάρος του αστυνομικού στο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, αποτυπώνει το πλήθος των οπαδών να γυρνά τρέχοντας προς το κλειστό γήπεδο.

Το πλήθος πετά φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και μετά επιστρέφει στο γήπεδο.

Όλα αυτά ενόσω τα νέα… υποτιθέμενα μέτρα κατά της βίας που εξήγγειλε πριν λίγες ώρες η κυβέρνηση, πέρα από το γεγονός ότι καταδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ανικανότητα και τον πανικό της, στο να βάλει φραγμό στην ασυδοσία των οργανωμένων στρατών αλητείας που λυμαίνονται γήπεδα και πόλεις, αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την παράδοση της και μάλιστα άνευ όρων στους χούλιγκαν στους οποίους πέταξε «λευκή πετσέτα» και τους δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν εκείνοι αν θα γίνει ένα παιχνίδι ή όχι!

Ποιον τιμωρεί αλήθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κλείνοντας τα γήπεδα στους φιλάθλους; Τους 50-100 ή 200 το πολύ χούλιγκαν κάθε ομάδας, τις ΠΑΕ, τους ιδιοκτήτες τους ή τους χιλιάδες απλούς φιλάθλους που λατρεύουν το ποδόσφαιρο; Κι έπειτα, γιατί μόνο οι αποκλεισμοί στο ποδόσφαιρο; Στο μπάσκετ ή στα υπόλοιπα ομαδικά σπορ, δεν ισοπεδώνονται γήπεδα;

Ποιους τιμωρεί η κυβέρνηση με αυτές τις εξαγγελίες; Τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς ή τους κατόχους των χιλιάδων εισιτηρίων διαρκείας, που χρυσοπλήρωσαν αλλά δεν θα τους αποζημιώσει κανείς;

Σκέφτηκε άραγε κάποιος από τους συμβούλους-φωστήρες του πρωθυπουργού που ζουν σε μια γυάλινη σφαίρα και ουδεμία σχέση έχουν με την κοινωνία, τι πραγματικά σημαίνει η έξωση των χιλιάδων υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων από έναν σημαντικό χώρο διασκέδασης τους; Εχουν καταλάβει ότι στερούν μεροκάματα σε υπαλλήλους, εργαζόμενους και μικροπωλητές; Γνωρίζουν άραγε πόσος κόσμος τρέφεται κι επιβιώνει από το ποδόσφαιρο; Εχουν ακούσει για καντίνες, «βρώμικα», πάγκους έξω από τα γήπεδα; Ποιος τιμωρείται αλήθεια; Ο Β. Μαρινάκης, ο Δ, Μελισσανίδης, ο Ι. Σαββίδης, ο Γ. Αλαφούζος; Αυτό πιστεύουν; Μακριά νυχτωμένοι…

Δείτε επίσης: Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες τα ματς της Super League (Video)

Όλες οι ομάδες σε άδειο γήπεδο, μαζί και η «ομάδα Αχτσιόγλου»…

Κασσελάκης: Τέσσερα αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter