Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες τα ματς της Super League (Video)

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες τα ματς της Super League (Video)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Φυσικά, για ακόμη μία φορά οι ανακοινώσεις συνοδεύτηκαν από ευχολόγια για «άμεσες ενέργειες», «επαρκή μέτρα» και περί «μάχης για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα».

Χωρίς κόσμο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της Super League για τους επόμενους δύο μήνες, μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα, κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη, αν και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε συγκεκριμένα, ότι το μέτρο μπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων. Η πρώτη σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα, ενώ κανονικά με παρουσία κόσμου θα διεξαχθεί το ματς Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα.

«Το μέτρο αφορά τους αγώνες της Super League 1 και τις ομάδες Β’ που υπάγονται στις αντίστοιχες ομάδες της επαγγελματικής κατηγορίας. Κατά περίπτωση θα μπορεί να εκδίδεται υπουργική απόφαση για περιπτώσεις εντός αυτού του διμήνου για ευρωπαϊκούς αγώνες ελληνικών ομάδων. Η πρώτη απόφαση εκδίδεται για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα, για προφανείς λόγους δημοσίας τάξης», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επανεξετάσει την κατάσταση τον Φεβρουάριο ώστε να αποφασιστεί η παράταση ή όχι του μέτρου.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter