Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Την έκανε μια… Ορτα και την γκρέμισε από την κορυφή

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Την έκανε μια… Ορτα και την γκρέμισε από την κορυφή

Ο Ολυμπιακός με… άρωμα Ευρώπης νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στην 9η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, προσπέρασε τον Παναθηναϊκό στην 3η θέση και παράλληλα γκρέμισε την Ενωση από την κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο το ντέρμπι είχε απίστευτο ρυθμό και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ για να αποκτήσουν το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα. Στο 7’ ο Γκαρσία έφυγε στην κόντρα, έπεσε από μαρκάρισμα του Τζολάκη, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 11’ ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς που απέκρουσε την μπάλα. Στο 18’γυριστό σουτ του Ορτα εκτός περιοχής, μπλόκαρε την μπάλα ο Στάνκοβιτς.

Στο 20’ ο φορ της ΑΕΚ, μετά από μπαλιά του Σιμάνσκι, έφυγε στην πλάτη του Ντόι, καθυστέρησε όμως και ο Κάρμο του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα.

Στο 37’ ο Πινέδα πάσαρε στον Λιβάι, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Ελίασον, το τελείωμα του όμως ήταν εντελώς άστοχο. Στο 40’ ο Εσε έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Ελ Κααμπί που ήταν άστοχος. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία με τον Ποντένσε, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ που γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ προηγείται του Παναθηναϊκού και την έχει προσπεράσει στη βαθμολογία, βγήκε πολύ πιο επιθετικά στο ματς με στόχο να βρει το γρήγορο γκολ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που άφηναν στην άμυνα τους οι φιλοξενούμενοι.

Στο 60′ το φάουλ του Φορτούνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς και στο 65′ οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ σε φάση διαρκείας. Μπαλιά του Ποντένσε στον Ελ Κααμπί, κεφαλιά του Μαροκινού έσωσε ο Στάνκοβιτς, ο Ελ Κααμπί πήρε το ριμπάουντ, γύρισε στο ημικύκλιο της περιοχής και ο επερχόμενος Ορτα με δυνατο συρτό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 85′ ο Τζολάκης έσωσε το σουτ του Τσούμπερ και στο 92′ ο Ορτα και πάλι από πλάγια θέση με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς για το τελικό 2-0.

Ο Γερμανός Στίλερ έβγαλε κίτρινες τον Τσικίνιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Αποστολόπουλος (68′ Κίνι), Ντόη, Κάρμο, Εσε, Τσικίνιο (88′ Καρβάλιο), Ορτα, Φορτούνης, Ποντένσε (81′ Μάρτινς), Ελ Κααμπί.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (60′ Αμραμπατ), Πινέδα, Ελίασον (70′ Τσούμπερ), Αραούχο (60′ Πόνσε), Γκαρσία (70′ Μάνταλος).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter