Έτσι στρίμωξε τον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Έτσι στρίμωξε τον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Άβολη ήταν για τον πρωθυπουργό η πρώτη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζήτησε με το «καλημέρα» να άρει το απόρρητο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών εάν και εφόσον όντως επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως σε αυτήν τη δυσώδη υπόθεση.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, όταν έκλεισαν οι πόρτες και αποχώρησαν κάμερες και δημοσιογράφοι από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει πράξη όσα έχει δεσμευτεί ενώπιον του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου για να διαλευκανθεί το επιτελικό παρακράτος.

Ειδικότερα, είχε τυπώσει και είχε μαζί του την παρ. 4 του άρθρου 14 του νόμου 3649/2008, η οποία προβλέπει: «Το προσωπικό της ΕΥΠ δεν επιτρέπεται να καταθέτει ως μάρτυρας στα δικαστήρια ή ενώπιον άλλης αρχής για ό,τι αναφέρεται σε θέματα, πληροφορίες, γεγονότα ή πρόσωπα που αφορούν την Υπηρεσία, χωρίς προηγούμενη έγκριση του υπουργού Εσωτερικών, με την επιφύλαξη των διατάξεων του ν. 3115/2003».

Αφού του θύμισε το περιεχόμενο της διάταξης, κάλεσε τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ να άρει το απόρρητο και να επιτρέψει στους ωτακουστές (Γρηγόρη Δημητριάδη, Παναγιώτη Κοντολέοντα κοκ) να καταθέσουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών τους λόγους που τους οδήγησαν να κάνουν «σουρωτήρι» πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς και ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε στον πρωθυπουργό την ανάγκη αλλαγής του νόμου για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» προκειμένου να κατατίθενται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που αφορούν τον τραπεζικό δανεισμό των αιρετών, όπως λόγου χάρη οι ρυθμίσεις δανείων, αλλά και τη ροή του χρήματος για να καταστούν οι δηλώσεις «πραγματικές και όχι εικονικές».

Yπογράμμισε δε την ανάγκη να γίνονται όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και στηλίτευσε τη μονομερή διπλωματική στάση της χώρας με φόντο την αιματοχυσία στηγ Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερα θέματα «αγκάθια» έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης

Κασσελάκης στον διάλογο με Μητσοτάκη: Εθνικό στοίχημα να φέρουμε πίσω τους απόδημους – Πού εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Η πρώτη συνάντηση Κασσελάκη και Μητσοτάκη στη Βουλή – Τι θα συζητήσουν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter