Euractiv: Μητσοτάκης και Τουσκ «βάζουν πλάτη» για την επανεκλογή της φον ντερ Λάιεν

Euractiv: Μητσοτάκης και Τουσκ «βάζουν πλάτη» για την επανεκλογή της φον ντερ Λάιεν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ντόναλντ Τουσκ αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις βλέψεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της στην προεδρία της Κομισιόν. «Είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά της, γράφει για τη γερμανίδα πολιτικό το Euractiv.

Πηγές από τις Βρυξέλλες σημειώνουν ότι οι Μητσοτάκης και Τουσκ είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την φον ντερ Λάιεν ανεξάρτητα από την πρόθεση των κομμάτων τους. Το «πρωτόκολλο» των Βρυξελλών επιβάλλει την πρόταση από δύο κόμματα που ανήκουν στο ΕΛΚ εκτός από τους Χριστιανοδημοκράτες στους οποίους ανήκει η 65χρονη πολιτικός.

Τον ρόλο αυτόν είναι πολύ πιθανό να αναλάβουν η Νέα Δημοκρατία (μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη) και η «Πολιτική Πλατφόρμα» του πολωνού Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επισημαίνει τις «στενές σχέσεις με την πρόεδρο της Κομισιόν».

Το Euractiv αναφέρει τον Φεβρουάριο ως μήνα – ορόσημο για τις βλέψεις της φον ντερ Λάιεν. Αρχικά, την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί άτυπη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή της προέδρου της Κομισιόν. Εκεί είναι πιθανή η συζήτηση της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η επίσημη ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητας της φον ντερ Λάιεν θα μπορούσε να γίνει στο Βερολίνο στις 19 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επικυρωθεί στο συνέδριο του ΕΛΚ στις 6 Μαρτίου στο Βουκουρέστι.

Διαβάστε επίσης: «Είναι ντροπή» – Οργή ευρωβουλευτών για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πολωνία: «Μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση Τουσκ – Εισβολή της αστυνομίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter