Euro 2024: Έγινε το πρώτο «μπαμ», η Σλοβακία νίκησε 1-0 το Βέλγιο – Δείτε το μοναδικό γκολ του αγώνα (Video)

Euro 2024: Έγινε το πρώτο «μπαμ», η Σλοβακία νίκησε 1-0 το Βέλγιο – Δείτε το μοναδικό γκολ του αγώνα (Video)

Η Σλοβακία έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Euro 2024 με θύμα το Βέλγιο, το οποίο υπέταξε με 1-0. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν μεγάλες ευκαιρίες, πέτυχαν δύο γκολ που δεν μέτρησαν με υπόδειξη του VAR και μετά την ήττα τους βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στον 5ο όμιλο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 3’. Ο Ντοκού γύρισε στον Ντε Μπρόινε, αυτός τροφοδότησε τον Λουκάκου, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ντουμπράβκα. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν στην εστία και στο 5’ σε πλασέ και πάλι του Λουκάκου.

Το σκορ άνοιξε στο 7’. Μετά από λάθος που έγινε στην άμυνα του Βελγίου, η μπάλα έφτασε στον Μπόζενικ που την πάτησε με τακουνάκι στον Ντούντα, αυτός σούταρε ο Κάστιλς απέκρουσε και ο Σραντς που πήρε το «ριμπάουντ» νίκησε τον έμπειρο πορτιέρε για το 1-0. Η φάση τσεκαρίστηκε για το αν υπάρχει οφσάιντ και η απόφαση δεν άλλαξε.

Το Βέλγιο απείλησε για τρίτη φορά στο 21’. Μετά από λάθος του Ντουμπράβκα, ο Τροσάρ έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ από μακριά για να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Σλοβάκος γκολκίπερ ήταν εκτός εστίας, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 31’ ήταν η σειρά της Σλοβακίας να απειλήσει με τον Μπόζενικ, όμως ο Κάστιλς αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 40’ ο τερματοφύλακας του Βελγίου γλίτωσε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ, καθώς απέκρουσε μονοκόμματο σουτ του Χαράσλιν.

Το ματς είχε σφυγμό και στο 42’ το Βέλγιο έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Καράσκο μοίρασε πάσα… μισό γκολ στον Λουκάκου, αλλά αυτός αστόχησε στο τετ α τετ. Το τελείωμα του έμπειρου φορ ήταν κάκιστο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου το φαλτσαριστό σουτ του Χαράσλιν δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 56’ ο Λουκάκου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Ονανά.

Το Βέλγιο πίεζε για την ισοφάριση και στο 59’ ο Ντουμπράβκα απέκρουσε το σουτ του Τροσάρ. Στο 62’ ο Λουκάκου ήταν και πάλι άστοχος και στο 64’ ο Χάνκο απομάκρυνε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας της Σλοβακίας, μετά από σουτ του Μπακαγιόκο.

Στο 77’ η Σλοβακία απείλησε με τον Στρέλετς, ενώ στο 86’ ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ για το Βέλγιο. Το τέρμα πέτυχε και πάλι ο Λουκάκου, όμως στο ξεκίνημα της φάσης ο Οπεντά είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Ο Τούρκος διαιτητής Ουμούτ Μέλερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μανγκαλά, Σραντς, Τίλεμανς, Λουκεμπάκιο.

Βέλγιο: Κάστιλς, Καστάν, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο (84’ Οπεντά), Μανγκαλά (58’ Μπακαγιόκο), Ονανά, Τροσάρ (74’ Τίλεμανς), Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ντοκού (84’ Λουκεμπάκιο), Λουκακού.

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάνκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (94’ Ομπερτ), Σραντς (81’ Ντουρίς), Μπόζενικ (69’ Στρέλετς), Χαράσλιν (69’ Σουσλόφ).

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: Σύλληψη 16χρονου για ληστεία σε βάρος ανηλίκων

Καστοριά: Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο με ΙΧ – Σκληρές εικόνες

Δάσος Περτουλίου: SOS για τις κατεστραμμένες πανεπιστημιακές υποδομές και την εκπαίδευση των φοιτητών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter