Europa League: Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στη Γερμανία κι έχασε 3-1 από την Αϊντραχτ

Ο Ολυμπιακός μετά από κακή εμφάνιση έχασε 3-1 στη Γερμανία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League από την Αϊντραχτ η οποία τον προσπέρασε στη βαθμολογία και την οποία θα περιμένει την επόμενη αγωνιστική στο Νέο Φάληρο.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την αντεπίθεση που θα δημιουργούσε κινδύνους στην γερμανική άμυνα. Οσο περνούσε η ώρα η Αϊντραχτ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν χώρους στις αντεπιθέσεις τους. Ο Ελ Αραμπί έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 11’ και η Αϊντραχτ απάντησε με κεφαλιά του Καμάντα λίγο άουτ. Στο 25’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπορέ από τον Σισέ (πήρε κίτρινη και χάνει τη ρεβάνς) και ο παθών το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Όμως πέντε λεπτά μετά ήταν σειρά του Ολυμπιακού να κερδίσει πέναλτι σε χέρι του Χιντερέγκερ και ο Ελ Αραμπί που το εκτέλεσε έκανε το 1-1. Λίγο μετά, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά γύρισε προς τον Μασούρα και οι Γερμανοί πρόλαβαν κι έδιωξσν  πριν γίνει το 1-2. Τελικά στις καθυστερήσεις, σε μια φάση διαρκείας η Αϊντραχτ είχε δοκάρι με τον Χιντερέγκερ και στη συνέχεια της φάσης ο Χασέμπε γύρισε τη μπάλα και ο Τουρέ από κοντά έκανε το 2-1 σε κενή εστία.

Στο β’ μέρος, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι  όταν σε κεφαλιά ψαράκι του Ρέαμπτσιουκ  ο Σο σήκωσε ψηλά το πόδι και χτύπησε στο κεφάλι τον παίκτη των «ερυθρολεύκων» αλλά ο ρέφερι έδειξε συνέχεια στο ματς. Και δύο λεπτά μετά (59’) ο Πασιέντσια σούταρε ο Βάτσλικ έσωσε αλλά ο Καμάντα πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 3-1.

Ο Μαρτίνς με τις αλλαγές του προσπάθησε να κάνει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό αλλά αναλώθηκε σε εύκολες σέντρες πο δεν δημιούργησαν ανησυχία στη γερμανική ομάδα που πήρε τη νίκη και πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου.

 Ο Πορτογάλος διαιτητής Τιάγκο Μαρτίνς «κιτρίνισε» τους Σισέ, Παπασταθόπουλο, Χιντερέγκερ. Ο ρέφερι όσο και οι του VAR ελέγχονται για ένα χτύπημα εκτός φάσης στο α’ μέρος στον Ελ Αραμπί που μάτωσε πάνω από το μάτι (άλλαξε και φανέλα) και συνέχισε το ματς με επίδεσμο στο κεφάλι. Ούτε ο ρέφερι αλλά ούτε ο  VAR είδαν τη φάση παρά τις διαμαρτυρίες της ελληνικής ομάδας.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Τουρέ (59’ Εντιγκά), Χιντερέγκερ, Χασέμπε, Σο (88’ Χάουγκε), Μπορέ (83’ Ρόντε), Κόστιτς, Καμάντα, Γιάκιτς, Πασιένσια (83’ Ντουρμ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ-Λαλά (77’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ- Εμβιλά (59’ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης- Α. Καμαρά, Μ. Καμαρά (65’ Κούντε), Μασούρας (77’ Λόπες), Ελ Αραμπί (65’ Τικίνιο).

*Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ έφεραν 2-2 στην Πόλη κάτι που ευνοεί τους «ερυθρόλευκους». Η Αντβέρπ προηγήθηκε στο 2’ με τον Σαματά, η Φενέρ γύρισε το ματς με δύο γκολ του Βαλένσια (20’, 45’ πεν.), όμως οι Βέλγοι πήραν την ισοπαλία με γκολ του Χέργκενς στο 62’

*Η βαθμολογία:

1.Αϊντραχτ……………5-2….7

2.Ολυμπιακός………6-4….6

———————————-

3.Φενέρμπαχτσε….3-6….2

———————————–

4.Αντβέρπ…………….3-5….1

Ετικέτες