Europa League: Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη, 3-0 την Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε περίπατο στην Κωνσταντινούπολη όπου συνέτριψε 3-0 την Φενέρμπαχτσεγια στην 2η αγωνιστική του του 4ου ομίλου του Europa League κι έμεινε στην κορυφή του ομίλου του.

Ο ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στον αγώνα κλέβοντας μπάλες στη μεσαία γραμμή έτσι ώστε να αιφνιδιάσει την τούρκικη ομάδα. Και το κατάφερε μόλις στο 7’ να ανοίξει το σκορ. Κλέψιμο Μασούρα, βαθιά μπαλιά του Αγκιμπού πάλι στον Μασούρα, ασίστ του Ελληνα μεσοεπιθετικού άσου στον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με έξοχο πλασέ έκανε το 0-1 με το τρίτο σερί γκολ του στα τρία τελευταία ματς των «ερυθρολεύκων».

Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα κράτησε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και αντί να απειληθεί ήταν εκείνη που απείλησε δυο φορές, πάλι με τον έξοχο Μασούρα που δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 34’ ο Αλτάι έσωσε το 0-2 σε σουτ του Καμαρά και οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μια φορά στο 45’ αλλά το σουτ του Καντίογλου έφυγε ψηλά άουτ. Μοναδικό κακό για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο ότι δέχτηκαν κίτρινες κάρτες οι τρεις από τους τέσσερις αμυντικούς του (Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπα).

Στο β’ μέρος η Φενέρ μπήκε να ισοφαρίσει γρήγορα και πίεσε πολύ την ελληνική ομάδα. Δημιούργησε μια ευκαιρία με τον Βαλέντσια στο 52’ και στο 56’ είχε δοκάρι με τον Δημήτρη Πέλκα. Όμως ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό ντου στις αντεπιθέσεις και αφού στο 60 ο Αλτάι έσωσε το σουτ του Αγκιμπού στο 62 σε φάση διαρκείας ο Μασούρας με δυνατό σουτ έκανε το 0-2 και έδωσε μεγάλο αβαντάζ στον πρωταθλητή Ελλάδας. Οι Τούρκοι αποδιοργανώθηκαν και στο 68’ σε φάση καρμπόν ξανά ο Μασούρας με νέο σουτ έγραψε το 0-3 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς αφού τα υπόλοιπα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά…

Ο Ισπανός διαιτητής Ερνάντεθ «κιτρίνισε» τους Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Βαλένσια, Ζάγιτς.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Αλτάι, Κιμ, Σαλάι, Νόβακ, Σάμουελ, Γιαντάς (75’ Μέγιερ), Γκουστάβο (70’ Ζάγιτς), Καντίογλου (84’ Φατίχ), Ρόσι (70’ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75’ Κουμούσκαγια)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μασούρας (89’ Βαλμπουενά), Σισέ, Μπα (46’ Λαλά), Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89’ Βρουσάι), Αγκιμπού, Ονιεκούρου (63’ Κούντε), Τικίνιο (86’ Ελ Αραμπί)

*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντραχτ με πέναλτι του Πιασέντσια στις καθυστερήσεις του αγώνα, νίκησε στο Βέλγιο την Αντβέρπ με 1-0.

Βαθμολογία (2 αγώνες)

Ολυμπιακός……….5-1….6

Αϊντραχτ…………….2-1….4

Φενέρμπαχτσέ…..1-4….1

Αντβέρπ…………….1-3….0

 

Ετικέτες