Europa League: Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Γκντανσκ

Europa League: Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Γκντανσκ

Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μονομαχούν σήμερα (26/5, 22.00, Cosmote Sports), στον τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, μπορεί να έχει πολλά αμυντικά κενά, όμως έχει και «καυτή» επίθεση και αυτή είναι που την έφτασε μέχρι τον τελικό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν στο Europa League προερχόμενοι από το Champions League καθώς μέχρι να βρουν τη φόρμα τους κατάφεραν γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, α αποκλειστούν από την τούρκικη Μπασάκσεχιρ. Στις νοκ αουτ φάσεις του Europa League, έφθασαν μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, καθώς απέκλεισαν διαδοχικά της Σοσιεδάδ (4-0, 0-0), την Μίλαν (1-1, 1-0), την Γρανάδα (2-0, 2-0) και την Ρόμα (6-2, 2-3). Στα υπέρ της αγγλικής ομάδας το γεγονός ότι ΄χει κατακτήσει όλους τους τίτλους εντός κι εκτός συνόρων και οι παίκτες της ξέρουν πώς να αντιδρούν στα κρίσιμα ματς και σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

«Θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Πρέπει να νιώθεις υπερήφανος που μπορείς να οδηγήσεις μια ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε έναν τελικό. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι και, όπως λέμε στα νορβηγικά, veien er målet (σ.σ. ο στόχος είναι το ταξίδι)», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Σόλσκιερ ο οποίος αναμένεται να παρατάξει τους Ντε Χέα, Μπισάκα, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Ράσφορντ, Πογκμπά, Φερνάντες, Καβάνι.

Από την άλλη πλευρά, η Βιγιαρεάλ που κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε ως το τέλος της διοργάνωσης έχει στον πάγκο της ένα μεγάλο ατού, που δεν είναι από τον προπονητή της, Ουνάι Εμερι, ο οποίος έχει… ειδικότητα στην κατάκτηση του τροπαίου του Europa League, αφού το έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες σεζόν με την Σεβίλλη (2014, 2015, 2016). Το «κίτρινο υποβρύχιο» έφτασε στον τελικό αήττητο! στην φάση των ομίλων έκανε περίπατο με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ ακολούθησαν: στη φάση των «32» απέκλεισε την Ζάλτσμπουργκ (2-0, 2-0), στη φάση των «16» την Ντιναμό Κιέβου (2-0, 2-0), στον προημιτελικό γύρο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0, 2-1) και στον ημιτελικό την Αρσεναλ (2-1, 0-0). Δεκατέσσερα ματς με 12 νίκες και 2 ισοπαλίες! «Αξίζουμε να παίξουμε αυτόν τον τελικό και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να δείξουμε ότι θέλουμε να πολεμήσουμε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αυτόν τον τίτλο» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Εμερι. Η Βιγιαρεάλ θα αγωνιστεί εκτός απροόπτου με τους Ρούλι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα, Πίνο, Κάπουε, Παρέχο, Μπάκα, Μορένο, Τρνικιέρος.

Διαιτητής του τελικού είναι ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νικολά Ντανός και Σιρίλ Γκρινγκόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter