Eurostat: «Φτηνή» η εργασία στην Ελλάδα – Πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Eurostat: «Φτηνή» η εργασία στην Ελλάδα – Πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ βρίσκεται για ακόμη μία φορά η Ελλάδα αναφορικά με το κόστος εργασίας, καθώς, με βάση τα στοιχεία του 2023, εντάσσεται στη δεύτερη «φθηνότερη» ζώνη της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη είναι και η θέση της χώρας –σύμφωνα με τη Eurostat– όσον αφορά το ΑΕΠ. Βρίσκεται προτελευταία στην κατάταξη.

Διαβάστε επίσης: Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: Και επισήμως η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πάτο της Ευρώπης

Και να σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προγραμματίζει ακόμα χαμηλότερο κόστος εργασίας με εισαγωγή μεταναστών από τρίτες χώρες.

Η Ελλάδα 23η μεταξύ των «27»

Σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα με ωριαίο κόστος εργασίας στα 15,7 ευρώ κατατάσσεται στην 23η στην θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, πολύ πιο κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο που διαμορφώνεται στα 24 ευρώ.

Η Ελλάδα με βάση το ωριαίο κόστος εργασίας κατατάσσεται στη ζώνη των χωρών της Ευρώπης με τιμές μεταξύ 15 και 20 ευρώ.

Στην πρώτη και πιο «ακριβή» ζώνη χωρών με ωριαίο εργασιακό κόστος πάνω από τα 45 ευρώ βρίσκονται το Λουξεμβούργο (53,9 ευρώ), η Νορβηγία (51,9 ευρώ), και το Βέλγιο (47,1 ευρώ).

Στην κατώτερη ζώνη χωρών με κόστος κάτω από 15 ευρώ, εντοπίζονται η Βουλγαρία (9,3 ευρώ), η Ρουμανία (11 ευρώ), η Ουγγαρία (12,8 ευρώ), η Κροατία (14,4 ευρώ) και Πολωνία (14,5 ευρώ).

Εντός της ζώνης του ευρώ, το ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε σε όλες τις χώρες. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Κροατία (+14,2%), στη Λιθουανία (+12,4%) και στην Εσθονία (+11,7%).

Κόστος εργασίας

Διαβάστε επίσης:

Ελαιόλαδο: «Άλμα» ακρίβειας στην Ελλάδα – 67% πάνω η τιμή το 2023 (Video)


Eurostat: Αποκαλυπτική έρευνα – Από τους λιγότερο ικανοποιημένους με τη ζωή τους οι Έλληνες


Eurostat: Στον πάτο της ΕΕ και στην υποκειμενική φτώχεια οι Ελληνες


 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter