Eurostat: Αποκαλυπτική έρευνα – Από τους λιγότερο ικανοποιημένους με τη ζωή τους οι Έλληνες

Eurostat: Αποκαλυπτική έρευνα – Από τους λιγότερο ικανοποιημένους με τη ζωή τους οι Έλληνες

Αποκαλυπτικά, αλλά εν πολλοίς αναμενόμενα τα στοιχεία που προκύπτουν από τη νέα έρευνα της Eurostat σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες στην ΕΕ από τις εισοδηματικές συνθήκες, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η Eurostat αφορούν μετρήσεις που έγιναν το 2022, τοποθετώντας τους Έλληνες σχεδόν στον πάτο της σχετικής λίστας με τους «27» της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κινείται στο 7,1 (κλίμακα μέτρησης από 0 έως 10), οι Έλληνες βρίσκονται χαμηλότερα στο 6,7, μπροστά μόνο από τους πολίτες της Βουλγαρίας (5,6) και της Γερμανίας (6,5).

Αντίθετα, η υψηλότερη βαθμολογία καταγράφηκε στην Αυστρία (7,9) στη Φιλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία (από 7,7), το Βέλγιο και την Ολλανδία (7,6).

Σύμφωνα με τη Eurostat, τα αποτελέσματα επηρεάζονται από παράγοντες όπως η ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης, την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση.

Στα εν λόγω στοιχεία παρατηρούνται ορισμένα «μοτίβα», που δείχνουν τους πολίτες οι οποίοι διαμένουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης να είναι σε γενικές γραμμές περισσότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους σε σχέση με όσους διαμένουν στις χώρες του νότου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Eurostat, οι νέοι τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε σχέση με τους πιο ηλικιωμένους. Ο δείκτης ικανοποίησης των νέων Ελλήνων, ηλικίας 16-29 ετών, ήταν 0,8 μονάδες υψηλότερος σε σχέση με τους άνω των 65 ετών, αλλά και οριακά υψηλότερος για όσους ζουν στις πόλεις, σε αντίθεση με εκείνους που ζουν σε αγροτικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια: Η πραγματικότητα διαψεύδει το κυβερνητικό αφήγημα – Νέες ανατιμήσεις σε 200 βασικά προϊόντα ως το τέλος Φεβρουάριου

€777 εκατ. χρέη τον Νοέμβριο για νοικοκυριά – επιχειρήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter