Eurostat: Θλιβερή πρωτιά στη νεανική ανεργία για τη Βόρεια Ελλάδα

Eurostat: Θλιβερή πρωτιά στη νεανική ανεργία για τη Βόρεια Ελλάδα

Εθνική ντροπή, που διαψεύδει τη μαγική εικόνα που επιχειρεί να φτιάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτελεί η είδηση πως τα υψηλότερα ποσοστά νεανικής ανεργίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο καταγράφονται στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 45,1% και η Δυτική Μακεδονία με 42,3% βρίσκονται στην κορυφή, στη λίστα με τις περιφέρειες που έχουν νεανική ανεργία άνω του 30% στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές περιφέρειες τη χαμηλότερη ανεργία είχε η Αττική (20,9%), ενώ ποσοστά έως 30% είχαν το Βόρειο Αιγαίο (24,4%), η Ήπειρος (27,1%), η Πελοπόννησος (28,1%), το Νότιο Αιγαίο (29,9%) και η Κρήτη (30%).

Οι άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες με ανεργία πάνω από 40% ήταν οι ισπανικές Ciudade Autónoma de Ceuta (56%) και Ciudade Autónoma de Melilla (41.9%), η γαλλική Mayotte (43%) και η ιταλική Σικελία (40,1%).

Η είδηση έρχεται στο φόντο παλαιότερων ερευνών της Eurostat που επιβεβαιώνοντας την αίσθηση οικονομικής ασφυξίας για τους έλληνες νέους έχουν καταγράψει επανειλημμένα την χώρα μας θλιβερή πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων, με ποσοστά άνω του 30%.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία των νέων τον Απρίλιο – Άγγιξε το 36,8%

Τσίπρας: Διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και τώρα ρίχνουν την ευθύνη της ανεργίας στους άνεργους

Οι πανελλήνιες ευχές του Κυριάκου στη νεολαία της ανεργίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter