Eurovision 2024: Ευθείες βολές κατά της EBU από το Bambie Thug – Οι καταγγελίες για υποκίνηση βίας από το Ισραήλ (Video)

Eurovision 2024: Ευθείες βολές κατά της EBU από το Bambie Thug – Οι καταγγελίες για υποκίνηση βίας από το Ισραήλ (Video)

Βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης εξαπέλυσε το Bambie Thug, μετά το φινάλε του Τελικού της Eurovision 2024, με αφορμή διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε με μέλη της ισραηλινής αποστολής, αλλά και με το ΚΑΝ, τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ισραήλ.

To non binary Bambie Thug που εκπροσώπησε την Ιρλανδία στον διαγωνισμό, κατέκτησε τελικά την 6η θέση και μετά την ολοκλήρωση του, έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και αναφέρθηκε στο άσχημο κλίμα που υπήρχε απέναντί του.

Στις δηλώσεις του, το Bambie Thug ισχυρίστηκε ότι ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KAN δεν υπάκουσε στους κανόνες του διαγωνισμού και αυτό είχε τεθεί υπόψιν της EBU, χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες.

«Λοιπόν τώρα που είμαι ελεύθερο μπορώ να μιλήσω για τα πάντα σωστά; Το KAN, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, υποκίνησε βία εναντίον μου δύο-τρεις φορές», είπε μετά τον τελικό το βράδυ του Σαββάτου.

«Το αναφέραμε στην EBU, είπαν ότι θα το παρακολουθήσουν. Περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα δεν έχουμε λάβει δήλωση πίσω. Η EBU επέτρεψε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι, μας επέτρεψε να είμαστε ο εκπρόσωπος του εαυτού μας για να τον υπερασπιστούμε. Αυτός ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν υπάκουσε τους κανόνες και ελπίζω την επόμενη χρονιά να μην τους επιτραπεί να διαγωνιστούν εξαιτίας αυτού», είπε.

Στη συνέχεια, το Bambie Thug ανέφερε: «Eίμαι τόσο περήφανο για το Nemo. Είμαι τόσο περήφανο για όλους μας. Καταφέραμε να μπούμε στη δεκάδα. Παλεύαμε τόσο πολύ για πολλά πράγματα πίσω από τη σκηνή. Ήταν τόσο δύσκολο για όλους μας. Είμαι τόσο περήφανο για μας. Και θέλω να πω πως εμείς είμαστε η Eurovision, δεν είναι η EBU, να πάνε να γαμ*****, δεν με νοιάζει πια».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αυτό που κάνουμε εμείς οι διαγωνιζόμενοι, η κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει, η αγάπη, η υποστήριξη που έχουμε μεταξύ μας, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Ο κόσμος μίλησε. Τα non binary κερδίζουν».

Eurovision 2024: Η εμφάνιση της Ιρλανδίας με το Bambie Thug

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), υποχρέωσε το Bambie Thug, εκπρόσωπο της Ιρλανδίας στη Eurovision 2024, να αλλάξει το μακιγιάζ του λόγω των κανόνων του μουσικού θεσμού κατά των πολιτικών δηλώσεων.

Το γεγονός έκανε γνωστό το ίδιο στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο ημιτελικό, σημειώνοντας ότι έλαβε εντολή από τους διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το The Journal, τα μηνύματα που ήταν γραμμένα στην αρχαία ιρλανδική γλώσσα Όγκχαμ, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης, αφού αφορούσαν στην Παλαιστίνη και έλεγαν «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και «Κατάπαυση του πυρός». «Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα επειδή είμαι υπέρ της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Δυστυχώς, έπρεπε να αλλάξω αυτά τα μηνύματα, σήμερα [σ.σ. εννοεί 07/05], ύστερα από εντολή της EBU» ανέφερε.

 

Δείτε επίσης:

Eurovision 2024: Το παράδοξο με τους βαθμούς του Ισραήλ

Eurovision 2024: Το Νemo πήρε το τρόπαιο, η Γκολάν τις… ψήφους του κοινού – Πώς εξηγείται η πρωτιά

Μαρίνα Σάττι: Πώς ψήφισαν οι χώρες το «Ζάρι» – Οι βαθμοί που πήρε η Ελλάδα

Eurovision 2024: Mεγάλος νικητής η Ελβετία – Το Nemo κέρδισε το κοινό με το «The Code»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter