Έβαλαν αστυνομικούς μέχρι και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μπακογιάννη (Photos)

Έβαλαν αστυνομικούς μέχρι και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μπακογιάννη (Photos)
Συγκέντρωση και πορεία από μαθητικές συλλογικότητες και φοιτητικούς συλλόγους για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 13 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις με αφορμή τα δεκατρία χρόνια από εκείνη τη «μαύρη» μέρα του Δεκέμβρη που ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σήκωσε το χέρι του και πυροβόλησε θανάσιμα των Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Τόσο ισχυρές που τα ΜΑΤ έχουν παραταχθεί πέριξ του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Πλήρως εξοπλισμένες οι δυνάμεις των ΜΑΤ στέκονται άγρυπνοι φρουροί για να φυλάνε… τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα λαμπιόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2008 στις μεγάλες διαδηλώσεις αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια, διαδηλωτές είχαν κάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει στην πλατεία Συντάγματος ο δήμος Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται μαθητικές και φοιτητικές πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter