Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου οι 38 πρόσφυγες – Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου οι 38 πρόσφυγες – Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα οι 38 πρόσφυγες, προκειμένου να διεξαχθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους, έπειτα από αρκετά εικοσιτετράωρα εκκλήσεων για βοήθεια, οι οποίες έπεσαν στο κενό λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας και ρητορικής περί fake news όσον αφορά την παρουσία τους στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Εντοπίστηκαν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες εν μέσω διεθνούς κατακραυγής

Οι 38 πρόσφυγες μετέβησαν αρχικά στο Προανακριτικό Κέντρο Αλλοδαπών του Έβρου, ώστε να διαπιστωθεί το πότε, το πώς αλλά και από ποιο σημείο ήρθαν στην Ελλάδα, παρουσία διερμηνέων ούτως ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία και να επεξηγηθούν οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν σήμερα, Τρίτη.

Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά από τη Συρία, άπαντες καλά στην υγεία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο μία έγκυος γυναίκα, η οποία στα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και τα social media ανέφερε ότι χρειάζεται άμεσα βοήθεια γιατί αιμορραγεί. Παράλληλα, σοκάρει η μαρτυρία μητέρας που ανέφερε ότι το παιδί της πέθανε λόγω τσιμπήματος σκορπιού.

Η εξέλιξη αυτή εξέθεσε, για ακόμη μια φορά, διεθνώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία τις προηγούμενες ημέρες διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες στη νησίδα και πως οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης αλλά και ανθρωπιστικών φορέων για την παρουσία εγκλωβισμένων ανθρώπων εκεί ήταν αβάσιμες.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Πως εξηγείται η ανακάλυψη των «ανύπαρκτων» προσφύγων;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter