Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους υπέρ και 33 «παρών», υπερβαίνοντας τη συνταγματική απαίτηση των 2/3 του συνόλου των βουλευτών για εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, την εκλογή της προέδρου του ΣτΕ στο ύπατο αξίωμα στήριξαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. ΜΕΡΑ25, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών».

Πέρα από την απουσία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται σε ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ, το «παρών» δεν μπόρεσαν να δώσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τρύφων Αλεξιάδης, Νίκος Συρμαλένιος και Κων. Ζουράρις για λόγους υγείας. Για τους ίδιους λόγους απουσίασε και η Κων. Αδάμου από το ΜΕΡΑ25

Στα απρόοπτα λογίζεται η απουσία του Αλ. Μεϊκόπουλου, λόγω βλάβης στο ΙΧ του, κάτι που συνέβη και στον βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Μανωλάκο ο οποίος πρόλαβε και ψήφισε. 

Επιστολικές ψήφους απέστειλαν οι κ.κ. Κατρούγκαλος, Αμανατίδης και Συρίγος, με τις ψήφους τους να προσμετρώνται καθόσον βρίσκονται σε αποστολή της Βουλής.

Η ορκωμοσία της Προέδρου θα γίνει την 13η Μαρτίου 2020. 

Δείτε επίσης: Βουλή: Εκλέγεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter