Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραπέμπονται προς διαγραφή Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας – Τι απαντούν (Video)

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραπέμπονται προς διαγραφή Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας – Τι απαντούν (Video)

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις από τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα που πυροδότησαν την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που τόνισε πως έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος. Όλα αυτά στον απόηχο της παραπομπής του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Δείτε επίσης: Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κόμματος έθεσε ο Κασσελάκης τους Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνοντας πως: «Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση

Το πρωί της Τρίτης, ο Νίκος Φίλης επανήλθε, αυτή τη φορά από το Open, λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης δεν πήρε εντολή διάλυσης του κόμματος και ενώ ισχυρίστηκε πως όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό προκαλούν «εκφυλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό», τόνισε.

Και συνέχισε ισχυριζόμενος: «Είναι αλήθεια ότι αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει ακόμα στην ελληνική κοινωνία οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ενός μηνός μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις. Και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας του κόμματος», είπε.

«Το να απολύει σε εισαγωγικά λες και είμαστε πολυεθνική, λες και αυτός είναι CEO, μέσω Twitter, δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή», υποστήριξε.

«Το τυπικό είναι εμείς που είμαστε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει κουβεντιάσει η Πολιτική Γραμματεία εάν πρέπει να παραπεμφθούμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα αποφασίσει η Επιτροπή με 2/3 πλειοψηφία και θα έρθει το θέμα ξανά στην ΠΓ και στην Κεντρική Επιτροπή», δήλωσε.

«Θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και γι’ αυτό ζητάμε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Άκουσα και τα παιδιά της νεολαίας. Τα θέματα πρέπει να κουβεντιαστούν στα όργανα και να ληφθούν οι αποφάσεις», τόνισε.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή Κασσελάκη είναι επιλογή επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό. Ο κόσμος αποφάσισε να βγει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Εδώ έχουμε έναν πολιτικό φορέα της Αριστεράς που δεν πήρε εντολή ο κ. Κασσελάκης να τον διαλύσει. Όμως εκεί οδηγούμαστε», υποστήριξε.

Ακόμα, υποστήριξε: «Το κάνει διότι αυτές είναι οι απόψεις του. Και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης των ανθρώπων που ψήφισαν. Γιατί εάν διάβαζε κάποιος αυτά που έλεγε ο κ. Κασσελάκης πριν χρόνια, ότι ζητούσε μείωση μισθών, περισσότερες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο, ιδιωτικά πανεπιστήμια»

«Είναι δυνατό να λέει ότι το Κεφάλαιο αντιμετωπίζει τις ανισότητες;» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Αυτά δεν αφορά κανενός είδους αριστερά, αυτά είναι Μητσοτάκης!»

«Αυτά που υποστηρίζει ο Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αυτά είναι Μητσοτάκης», ισχυρίστηκε ο Ν. Φίλης.

Εν τέλει, είπε: «Δε θέλω να πω τι μου είπε στην ιδιωτική συζήτηση. Δυστυχώς επαναλαμβάνω εδώ υπάρχει αποστολή διάλυσης (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Εκ του αποτελέσματος αυτό συμβαίνει. Θα φανεί στην πορεία». Ενώ το απέδωσε σε «Εξωπολιτικούς παράγοντες».

 

Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας, υποστήριξε «Δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει νόημα να βγάλουμε τις πολιτικές περγαμηνές του καθενός»,

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου, θα πρέπει να εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας».

«Εγώ μπορώ να συνυπάρξω με τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δίκαιους όρους. Αν υπάρχει συνέχεια η δαμόκλειος σπάθη της διαγραφής πάνω από το κεφάλι μου, έχει νόημα τέτοια συνύπαρξη;», είπε.

Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης γελοιποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη λύπη του για «απαξίωση και γελοιοποίηση» του κόμματος έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο Kontra υποστήριξε πως: «Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σας πω την αλήθεια, παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

«Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί», είπε και συνέχισε: «Απέναντι σε αυτή τη βίαιη μετάλλαξη του κόμματος θα αντισταθούμε όσοι επιμένουμε αριστερά».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter