Νέες αιχμές Φίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση (Video)

Νέες αιχμές Φίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση (Video)

Νέο γύρο κατηγοριών εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, στον απόηχο των διατυπώσεων που επέλεξε να επιστρατεύσει τη Δευτέρα εναντίον του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ανακοίνωσε πως Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός του κόμματος.

Δείτε επίσης: Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κόμματος έθεσε ο Κασσελάκης τους Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα

Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης, ο Νίκος Φίλης επανήλθε, αυτή τη φορά από το Open, λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης δεν πήρε εντολή διάλυσης του κόμματος και ενώ ισχυρίστηκε πως όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό προκαλούν «εκφυλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό», τόνισε.

Και συνέχισε ισχυριζόμενος: «Είναι αλήθεια ότι αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει ακόμα στην ελληνική κοινωνία οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ενός μηνός μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις. Και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας του κόμματος», είπε.

«Το να απολύει σε εισαγωγικά λες και είμαστε πολυεθνική, λες και αυτός είναι CEO, μέσω Twitter, δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή», υποστήριξε.

«Το τυπικό είναι εμείς που είμαστε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει κουβεντιάσει η Πολιτική Γραμματεία εάν πρέπει να παραπεμφθούμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα αποφασίσει η Επιτροπή με 2/3 πλειοψηφία και θα έρθει το θέμα ξανά στην ΠΓ και στην Κεντρική Επιτροπή», δήλωσε.

«Θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και γι’ αυτό ζητάμε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Άκουσα και τα παιδιά της νεολαίας. Τα θέματα πρέπει να κουβεντιαστούν στα όργανα και να ληφθούν οι αποφάσεις», τόνισε.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή Κασσελάκη είναι επιλογή επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό. Ο κόσμος αποφάσισε να βγει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Εδώ έχουμε έναν πολιτικό φορέα της Αριστεράς που δεν πήρε εντολή ο κ. Κασσελάκης να τον διαλύσει. Όμως εκεί οδηγούμαστε», υποστήριξε.

Ακόμα, υποστήριξε: «Το κάνει διότι αυτές είναι οι απόψεις του. Και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης των ανθρώπων που ψήφισαν. Γιατί εάν διάβαζε κάποιος αυτά που έλεγε ο κ. Κασσελάκης πριν χρόνια, ότι ζητούσε μείωση μισθών, περισσότερες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο, ιδιωτικά πανεπιστήμια»

«Είναι δυνατό να λέει ότι το Κεφάλαιο αντιμετωπίζει τις ανισότητες;» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Αυτά δεν αφορά κανενός είδους αριστερά, αυτά είναι Μητσοτάκης!»

«Αυτά που υποστηρίζει ο Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αυτά είναι Μητσοτάκης», ισχυρίστηκε ο Ν. Φίλης.

Εν τέλει, είπε: «Δε θέλω να πω τι μου είπε στην ιδιωτική συζήτηση. Δυστυχώς επαναλαμβάνω εδώ υπάρχει αποστολή διάλυσης (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Εκ του αποτελέσματος αυτό συμβαίνει. Θα φανεί στην πορεία». Ενώ το απέδωσε σε «Εξωπολιτικούς παράγοντες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter